ZONGULDAK ‘ta işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 hakim ve savcı tutuklandı. FETÖ’nün darbe girişimi nedeniyle Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 24 hakim ve savcıdan 10’u dün Zonguldak Adliyesi’ne getirildi. Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadeleri alınan hakim ve savcılar nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece boyunca süren ve sabah saatlerinde sona eren mahkemede 10 hakim ve savcı tutuklandı.


Zonguldak’ta 10 hakim ve savcı tutuklandı
Bolu’da 14 köyün yaylasında mendereslerin görüntüsü mest etti
Bolu’da Sarıalan Yaylası’ndaki menderesler, mayıs karıyla kartpostallık görüntüler oluşturdu. Beyaza bürünen doğa harikası yayla, görenleri kendine hayran bıraktı.
Doğasıyla ünlü Bolu’da, mayıs ayında kış güzelliği yaşanıyor. 14 farklı yaylanın bir araya gelmesiyle oluşan Sarıalan Yaylası’nda dün etkili olan kar yağışı, bölgeyi beyaz örtüyle kapladı. Yaylanın içinden kıvrılarak akan ve görsel bir şölen sunan mendereslerin karlı manzarası fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için bulunmaz bir fırsat sundu.
“Asker psikolojisiyle bu güzelliğin farkında değildim”
Bölgeyi gezmek için Kocaeli’den gelen doğasever Emrah Temel, “Daha önce 2000’li yıllarda Bolu Komando Tugayı’nda askerlik yapmıştım. O dönemlerde buraya çıkmak çok nasip oldu ancak o zamanki asker psikolojisiyle bu güzelliğin farkında değildim. Zaman zaman Bolu’ya ziyarete geldiğimde Sarıalan Yaylası’na da mutlaka geliyorum” dedi.
“Bolu’ya beyaz örtü yakışıyor”
Sarıalan’daki mendereslerin etkileyici bir doğa harikası olduğunu vurgulayan Temel, “Mayıs ayında kar görmek enteresan ama her zamanki gibi Bolu ’Boluluğunu’ yaptı. Bolu’ya da yakışan budur, Bolu’ya beyaz örtü yakışıyor” şeklinde konuştu.


