Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde kar yağışı etkili olurken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün günler öncesinde yaptığı uyarıların ardından yağışlar Türkiye genelinde etkisini göstermeye başladı.
Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli beldesinde kar yağışı etkili olurken, mahallelerde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı. Özellikle beldenin bin 300 ile bin 600 metre yükseklikteki yaylalarında yollar ulaşıma kapandı.
Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunurken, ekiplerin kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi. Özellikle yüksek kesimlerdeki olumsuz hava şartlarının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.


Zonguldak’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı
Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor
Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.
İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.
Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

