Zonguldak TSO Üyeleri ABD Ziyaretinden Döndü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Haziran, 2014 07:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak TSO Üyeleri ABD Ziyaretinden Döndü

ZONGULDAK Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri kendi olanaklarıyla gittikleri Amerika Birleşik Devletleri seyahatinden döndü. Karabük TSO’nun başlattığı gezi programının ardından, ZTSO üyeleri gittikleri ABD seyahatinden yurda döndü. Amerika seyahatine ZTSO Yönetim Kurulu’ndan Necmi Abay, Yücel Mercimek, meclis üyelerinden Lütfiye Zilan Cenk, ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay, ZTSO Başkanı Salih Demir’in oğlu Sercan Demir, üyelerden Naci Orhan, Yeter Yılmaz, Bahattin Zilan, Serdar Yılmaz, Songül Yılmaz, Kadriye Kebap, Nazif Çoraman, Zafer Ayas ve EsTur’un sahibi Cüneyt Yılmaz katıldı. Zonguldak TSO üyeleri, Washington, New York, Manhattan, New Jersey ve Atlantic City’i gezerek dünyanın en tanınan abidelerinden biri olan ABD’nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde bulunan ve 1886 yılından bu yana Amerika’nın simgesi olan anıtsal heykeli ve gözlem kulesi ile Amerika Birleşik Devleti Başkanlarının Washington’da bulunan resmi ikametgahı olan Beyaz Saray’ı ziyaret etti. Renda Okay seyahatten duydukları memnuniyeti dile getirirken, tüm üyelere seslenerek grup halinde gitmek istedikleri takdirde anlaşmış oldukları tur şirketiyle yapılan programa Ticaret Sanayi Odası’nın yardımcı olacağını ve fuarlara katılım sağlanırsa KOSGEB’in desteğini alabileceklerini belirtti. Zonguldak TSO’dan sonra Ereğli TSO’nun da gezi programı için çalışmalara başladığı belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kuzkadan istanbuldaki is insanlarina yerel kalkinma hamlesi bilgilendirmesi OXbxqeLO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KUZKA’dan İstanbul’daki iş insanlarına yerel kalkınma hamlesi bilgilendirmesi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından İstanbul’daki iş insanlarını Kastamonu’da yatırım yapmaya teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamında İstanbul’a çıkarma yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), iş insanlarını Kastamonu’da yatırıma teşvik etmek amacıyla Kastamonulu Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi. KASİAD Başkanı Ayhan Aslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, KUZKA tarafından TR82 Bölgesi’nde uygulanan Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile Kastamonu’ya yönelik sunulan yatırım fırsatları ve destek unsurları ele alındı.

Kastamonulu iş insanlarına yatırım daveti

Yönetim kurulu üyeleri ve dernek başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda, KUZKA Genel Sekreteri Mehmet Akif Eraslan ve Kastamonu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yücel Yakar tarafından KASİAD üyesi iş insanlarına yönelik bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. KUZKA Genel Sekreteri Eraslan, ajansın yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi vererek, Kastamonu başta olmak üzere bölgeye yapılacak yatırımlar konusunda iş dünyasıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve yatırım yapmak isteyen iş insanlarına yönelik gereken her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti.

Toplantıda, Özgür Yücel Yakar da Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Kastamonu için belirlenen öncelikli yatırım alanları, faydalanılabilecek destek unsurları ve başvuru süreçleri hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Sunumda, Kastamonu ili özelinde, doğa temelli turizm yatırımları, entegre mermer işleme ve mermerden katma değerli ürünler üretimi, tarımsal ürünlerden katma değerli ürün üretimi ve ağaç ve orman ürünlerinden katma değerli ürün üretimi konularında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara sunulacak desteklere ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile girişimcilere, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, 8 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi desteği ve yatırım yeri tahsisi sağlanacağı belirtildi. Söz konusu destek unsurlarına ek olarak girişimcilere yatırım tutarının yüzde 15’i ve 301 milyon TL’ye kadar nakdi destek ya da yatırım tutarının yüzde 20’si ve 301 milyon TL’ye kadar faiz/kar payı desteği verileceği ifadele edildi.

Toplantı, programa ilişkin KASİAD üyelerinin sorularının yanıtlanması, görüş ve değerlendirmelerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin