ZONGULDAK Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri kendi olanaklarıyla gittikleri Amerika Birleşik Devletleri seyahatinden döndü. Karabük TSO’nun başlattığı gezi programının ardından, ZTSO üyeleri gittikleri ABD seyahatinden yurda döndü. Amerika seyahatine ZTSO Yönetim Kurulu’ndan Necmi Abay, Yücel Mercimek, meclis üyelerinden Lütfiye Zilan Cenk, ZTSO Genel Sekreteri Renda Okay, ZTSO Başkanı Salih Demir’in oğlu Sercan Demir, üyelerden Naci Orhan, Yeter Yılmaz, Bahattin Zilan, Serdar Yılmaz, Songül Yılmaz, Kadriye Kebap, Nazif Çoraman, Zafer Ayas ve EsTur’un sahibi Cüneyt Yılmaz katıldı. Zonguldak TSO üyeleri, Washington, New York, Manhattan, New Jersey ve Atlantic City’i gezerek dünyanın en tanınan abidelerinden biri olan ABD’nin New York şehrindeki Liberty (Özgürlük) adası üzerinde bulunan ve 1886 yılından bu yana Amerika’nın simgesi olan anıtsal heykeli ve gözlem kulesi ile Amerika Birleşik Devleti Başkanlarının Washington’da bulunan resmi ikametgahı olan Beyaz Saray’ı ziyaret etti. Renda Okay seyahatten duydukları memnuniyeti dile getirirken, tüm üyelere seslenerek grup halinde gitmek istedikleri takdirde anlaşmış oldukları tur şirketiyle yapılan programa Ticaret Sanayi Odası’nın yardımcı olacağını ve fuarlara katılım sağlanırsa KOSGEB’in desteğini alabileceklerini belirtti. Zonguldak TSO’dan sonra Ereğli TSO’nun da gezi programı için çalışmalara başladığı belirtildi.


Zonguldak TSO Üyeleri ABD Ziyaretinden Döndü
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.


