BEUN Rektörlük makamında Zonguldak Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlük Makamında gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak Vali Yardımcısı Muammer Balcı, BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Lideri Zekai Kamitoğlu, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu ve takımı katıldı.
Toplantıda Zonguldak Teknopark bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili genel değerlendirmelerde bulunularak Zonguldak ve Batı Karadeniz bölgesindeki son gelişmeler ele alındı. Mevcut gelişmelerin değerlendirilmesinin akabinde, sonraki süreçte gerçekleştirilecek çalışmalar ve projeler hakkında ise karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantı, sonuç değerlendirmelerinin tamamlanması ve günün anısına binaen çektirilen fotoğrafla son buldu.


Zonguldak Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
Eflani’de Felç Kalan Besici, Vadeli Sattığı Danaların Parasını Alamadığını İddia Etti
Karabük’ün Eflani ilçesinde geçirdiği trafik kazasının ardından belden aşağısı felç kalan Cengiz Tuna, bakımını yapmakta zorlandığı için vadeli olarak sattığı 7 dananın ücretini alamadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi.
Olay, Eflani ilçesine bağlı Soğucak köyü Cücah Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, 9 Aralık 2022 tarihinde komşusunun cenazesine gitmek üzere yola çıkan Cengiz Tuna, gizli buzlanma nedeniyle otomobilinin kontrolünü kaybetti. Takla atan araçta ağır yaralanan Tuna’nın omuriliği zarar gördü. Geçirdiği ameliyatların ardından belden aşağısı felç kalan Tuna, tekerlekli sandalye kullanmaya başladı.
Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kastamonu Fizik Tedavi Hastanesi’nde uzun süre tedavi gören Tuna’nın ailesi de bu süreçte büyük zorluklar yaşadı. Ailenin en büyük çocuğu olan ve lise 10. sınıfta eğitim gören kızı, babasının bakımını üstlenebilmek ve hayvanlarla ilgilenebilmek için örgün eğitimini bırakarak açık liseye geçti.
Yaşadığı mağduriyeti anlatan Cengiz Tuna, hayvanların bakımını yapmakta zorlandıkları için ellerindeki 7 danayı satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Tuna, “Geçirdiğim kaza sonucu felç kaldım. Hayvanlarımıza bakmakta zorlandığımız için Pınarbaşılı F.T. isimli şahsa, Kurban Bayramı’nda ödenmek şartıyla 7 danamızı teslim ettik. Ancak aradan geçen zamana rağmen paramızı alamadık. Zaten yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı durumdayım. Bir de bu şekilde mağdur edilmemiz bizi daha da zor durumda bıraktı” dedi.
Danaların bedelinin ödenmediğini iddia eden Tuna, jandarma ekiplerine ve yetkililere çağrıda bulunarak mağduriyetinin giderilmesini istedi. Tuna, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep etti.


