Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı 14 orman işletme müdürlüklerinde “Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi” tamamlandı.
Kurumsal ve şahsî bilgi güvenliğini sağlamak hedefiyle Aralık 2024 boyunca Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğüne bağlı 14 Orman İşletme Müdürlüklerinde “Bilgi Güvenliği ve Farkındalık Eğitimi” tamamlandı. Günümüzde insanların sahip olduğu en pahalı varlığın bilgi olduğu düşünülerek bilginin erişilebilirlik, bütünlük ve kapalılık nitelikleri bakımından daima korunması gerektiğinin altının çizildiği ve Bilgi Teknolojileri ve İrtibat Şube Müdürü tarafından verilen sunum ve görüntüler eşliğinde verilen eğitimde, bilgi ve bilgi güvenliği nedir?, kurumsal bilgi güvenliği nasıl sağlanır?, bilgi güvenliği ihlalleri nelere mal olur?, çalışandan beklenenler?, parola güvenliği, yedekleme, e-posta güvenliği mevzuları işlendi.


Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nde bilgi güvenliği ve farkındalık eğitimleri verildi
Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.
Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.
Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.
Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

