Zonguldak limanı 200 bin metreküp teressübattan temizlendi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak limanı 200 bin metreküp teressübattan temizlendi

Zonguldak Limanı’nı standart derinliğe kavuşturmak için geçen yıl Temmuz ayında imzalanan sözleşmenin ardından limandaki temizlikle derinleştirme çalışmaları sürüyor.

Zonguldak’ta yağışlar ile birlikte gelen derelerin getirdiği çakıl, kum gibi teressübatın dolduğu limanın temizlenmesi için geçen yıl 27 Temmuz günü sözleşme imzalandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait limanın dibi ve dere ağzı mevkilerindeki derinliklerdeki düşüşler sebebiyle geçen yıl Eylül ayında temizlik çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Samsun Deniz Dibi Tarama Başmühendisliği ile yapılan sözleşme çerçevesinde

bir adet kazar, iki adet dökü gemisiyle başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Limanda günlük ortalama bin metreküp deniz dibi taraması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların başladığı geçen yıl Eylül ayından bugüne yaklaşık 200 bin metreküplük teressübat liman dibinden temizlenerek Zonguldak Liman Sahası dışına çıkartıldı. Sözleşme gereği söz konusu malzemenin temizlenip limanın standart derinliğe indirilmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu kapgemden bagimlilikla mucadele raporu Yz57kXRM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ KAPGEM’den bağımlılıkla mücadele raporu

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) hazırlanan raporda, bağımlılıkla mücadelede önleyici politikalar ve gençleri üretkenliğe yönlendiren model önerileri öne çıktı.

Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan “Bağımlılıkları Önleme Kamu Politikası Raporu”, Safranbolu Kampüsü Taş Bina’da düzenlenen programla tanıtıldı.

Düzenlenen raporda, bağımlılıkların yalnızca bireysel değil; toplumsal, psikolojik ve çevresel boyutlarıyla ele alınması gerektiği vurgulandı.

Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, merkezin kamu politikalarına katkı sunan çalışmalar yürüttüğünü belirterek, raporun güncel gelişmeler ışığında önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade etti. Kırışık, gençleri etkileyen risk alanlarına odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Bağımlılıkların önlenmesinde kültürel ve manevi değerlerin önemine dikkat çeken Kırışık, üretken bir yaşamın bireyleri olumsuz alışkanlıklardan uzaklaştıracağını belirtti.

Tanıtım programında konuşan Psikoloji Politikaları Masası Başkanı Şeydanur Tezcan Özer ise bağımlılığın çok boyutlu bir süreç olduğuna işaret ederek, özellikle gençlerde artan sosyal izolasyonun önemli bir risk faktörü olduğunu dile getirdi. Özer, raporda yer alan “Psikolojik Bağımsızlık Kapasitesi Modeli” ile bireyin anlam, aidiyet ve üretkenlik ekseninde ele alındığını ifade etti.

Raporda ayrıca “Değer Platformu” adlı dijital uygulama önerisine yer verildi. “Sana Değer” sloganıyla geliştirilen platformun, gençlerin dijital alışkanlıklarını üretim ve katılım temelli bir yapıya dönüştürmeyi hedeflediği belirtildi.

Mentör destekli topluluklar ve etkinlikler aracılığıyla gençlerin sosyal bağlarının güçlendirilmesi, aidiyet duygusu kazanması ve üretken bireyler haline gelmesi amaçlanıyor.

Raporun editörlüğünü Rektör Fatih Kırışık üstlenirken, akademik ekipte farklı alanlardan araştırmacılar yer aldı. Tanıtım toplantısına üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Hazırlanan raporun, Türkiye’de bağımlılıkla mücadele politikalarına akademik ve stratejik katkı sunması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin