Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak limanı 200 bin metreküp teressübattan temizlendi

Zonguldak Limanı’nı standart derinliğe kavuşturmak için geçen yıl Temmuz ayında imzalanan sözleşmenin ardından limandaki temizlikle derinleştirme çalışmaları sürüyor.

Zonguldak’ta yağışlar ile birlikte gelen derelerin getirdiği çakıl, kum gibi teressübatın dolduğu limanın temizlenmesi için geçen yıl 27 Temmuz günü sözleşme imzalandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait limanın dibi ve dere ağzı mevkilerindeki derinliklerdeki düşüşler sebebiyle geçen yıl Eylül ayında temizlik çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Samsun Deniz Dibi Tarama Başmühendisliği ile yapılan sözleşme çerçevesinde

bir adet kazar, iki adet dökü gemisiyle başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Limanda günlük ortalama bin metreküp deniz dibi taraması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların başladığı geçen yıl Eylül ayından bugüne yaklaşık 200 bin metreküplük teressübat liman dibinden temizlenerek Zonguldak Liman Sahası dışına çıkartıldı. Sözleşme gereği söz konusu malzemenin temizlenip limanın standart derinliğe indirilmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
g 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
08 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Eflani Çörekli Köyü’nde Muhtarlık Seçimi Tamamlandı

 Yeni Muhtar Mehmet Çilek Oldu

Karabük’ün Eflani ilçesine bağlı Çörekli Köyü’nde, muhtar Ekrem Çilek’in tedavi gördüğü hastalık nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından muhtarlık seçimi yapıldı.

Köy halkının sandık başına gittiği seçimde üç aday yarıştı. Yapılan oy sayımında Mehmet Çilek 23 oy alarak seçimi kazanırken, Bekir Gök 18 oy, Hüseyin Ersoy ise 15 oy aldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Mehmet Çilek, Çörekli Köyü’nün yeni muhtarı seçildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından köy sakinleri yeni muhtarı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Çörekli Köyü’nde gerçekleştirilen seçimin huzur ve birlik içerisinde geçtiği belirtilirken, köy halkı yeni dönemin köy için hayırlı olmasını temenni etti.

Seçim Sonuçları

Mehmet Çilek: 23 oy
Bekir Gök: 18 oy
Hüseyin Ersoy: 15 oy

Bizi sosyal medyadan takip edin