Zonguldak limanı 200 bin metreküp teressübattan temizlendi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Eylül, 2024 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak limanı 200 bin metreküp teressübattan temizlendi

Zonguldak Limanı’nı standart derinliğe kavuşturmak için geçen yıl Temmuz ayında imzalanan sözleşmenin ardından limandaki temizlikle derinleştirme çalışmaları sürüyor.

Zonguldak’ta yağışlar ile birlikte gelen derelerin getirdiği çakıl, kum gibi teressübatın dolduğu limanın temizlenmesi için geçen yıl 27 Temmuz günü sözleşme imzalandı. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait limanın dibi ve dere ağzı mevkilerindeki derinliklerdeki düşüşler sebebiyle geçen yıl Eylül ayında temizlik çalışmaları başlatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Samsun Deniz Dibi Tarama Başmühendisliği ile yapılan sözleşme çerçevesinde

bir adet kazar, iki adet dökü gemisiyle başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Limanda günlük ortalama bin metreküp deniz dibi taraması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların başladığı geçen yıl Eylül ayından bugüne yaklaşık 200 bin metreküplük teressübat liman dibinden temizlenerek Zonguldak Liman Sahası dışına çıkartıldı. Sözleşme gereği söz konusu malzemenin temizlenip limanın standart derinliğe indirilmesi planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fq 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
12 Nisan, 2026 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Otobüs Duraklarına “Park Yasaktır” Uyarısı

Karabük Belediyesi, otobüs duraklarında hatalı park nedeniyle yaşanan aksamaları önlemek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Durak işaretlerinin bulunduğu levhalara ek olarak “Otobüs Durağı – Park Yasaktır” yazılı uyarı levhaları yerleştirilmeye başlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, özellikle yoğun trafik akışının olduğu bölgelerde bazı sürücülerin otobüs duraklarını park yeri olarak kullanması, hem toplu taşıma araçlarının güvenliğini tehlikeye atıyor hem de yolcuların inip binmesini zorlaştırıyor. Bu durumun önüne geçmek için mevcut duraklara ikinci bir uyarı levhası eklenmesine karar verildi.

Yetkililer, yeni levhaların özellikle sürücülerin dikkatini çekecek şekilde büyük ve okunaklı harflerle tasarlandığını belirterek, “Duraklara park eden araçlar nedeniyle otobüsler yolcu alamıyor, zaman kaybı yaşanıyor ve trafik akışı olumsuz etkileniyor. Bu levhalarla farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Uygulamanın ilk etapta şehir merkezindeki ana durak noktalarında hayata geçirildiği, ardından tüm duraklara yaygınlaştırılacağı öğrenildi. Belediye ayrıca, uyarılara rağmen duraklara park eden araçlar için trafik cezası uygulanacağını da hatırlattı.

Karabüklü vatandaşlar ise uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklar işgal ediliyor, otobüse binmekte zorlanıyorduk. Bu levhaların caydırıcı olmasını umuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin