blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ağustos, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak Kömürspor ilk idmanını yaptı

TFF 3. Lig 4. Grup’ta mücadele verecek olan Zonguldak Kömürspor, sezonun ilk idmanını Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yaptı.
2024-2025 sezonunda TFF 3.Lig 4.Grup’ta mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor, yeni transferlerin de katılımıyla birlikte sezonun ilk antrenmanını yeni teknik direktör Can Güven eşliğinde Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda gerçekleştirdi. Güven, yaklaşık 10 günlük bir zaman kaybının olduğunu ve kaybı iyi değerlendirip lige en iyi şekilde girmek istediklerini ifade etti.
Güzel bir sezon temenni eden Can Güven şöyle dedi:
“Şehrimize de takımımıza da hayırlı güzel bir sezon temenni ediyorum. Çok kısa bir zaman oldu çok fazla zamanımız olmadı. Başkanla da çok kısa bir görüştük. Bugün yarın yavaş yavaş kadro şekillendirmesine gelecek oyunculara bir an önce getirmemiz ve hazır olmamız lazım. Zaten ufak bir gecikmemiz 10 12 günlük var. Bu arayı telafi etmemiz gerekiyor. Tabii ki kadromuzu güçlendirip bir an önce lige en iyi şekilde hazırlanabilirsek takımın oyun zevki, oyun seyri, tribüne olan yansıması güzel olacaktır. O yüzden transferleri bir an önce yapıp tam kadroyla hızlı bir şekilde çalışıp ligin ilk haftasına iyi bir şekilde gireceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
17 Ekim, 2025 13:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri Düzenlendi

KBÜ’de gerçekleştirilen eğitimde, elektronik veri tabanlarının etkin kullanımı ve akademik araştırmalarda doğru bilgiye erişim yöntemleri anlatıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından, veri tabanı uzmanlarının katılımıyla “Veri Tabanı Etkin Kullanım Eğitimleri” gerçekleştirildi.

Sezer Güleç Sanat Galerisi’nde düzenlenen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Elif Çepni, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çepni programda yaptığı konuşmasında, dijital kaynaklara erişimin akademik dünyada vazgeçilmez hale geldiğini belirterek, “Ömür boyu öğrenmek zorundayız. Veri tabanlarının etkin kullanımı hem zaman hem de maliyet açısından büyük avantaj sağlıyor.” dedi.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Dr. Özcan Büyükgenç ise elektronik veri tabanlarının akademik araştırmalardaki önemine dikkat çekerek, “Artık bilgiye ulaşmak bir ayrıcalık değil, bir yetkinlik meselesidir. Doğru anahtar kelimeleri kullanarak doğru veri tabanlarına erişebilen araştırmacılar, sadece kolaylık değil aynı zamanda doğruluk ve derinlik de kazanır.” diye konuştu.

Program kapsamında Kütüphaneci Onur Selçin, KBÜ kütüphanesinin sunduğu hizmetler ve elektronik veri tabanlarının etkin kullanımına ilişkin sunum yaptı. Katılımcılara, akademik araştırmalarda doğru arama teknikleri, makale ve dergi taramaları ile bilimsel kaynakların değerlendirilmesine yönelik bilgiler aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin