Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, halk oyunlarını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla 2024-2025 yılları arasında ücretsiz halk oyunları kursu düzenleyecek. Kurs, 4 Kasım 2024’te başlayacak ve İskender Güngör tarafından Karaelmas Teknik ve Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda verilecek.
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, halk oyunlarının tanıtılması ve sevilmesi amacıyla ücretsiz bir halk oyunları kursu düzenleyecek. Toplumsal hafızayı korumaya katkı sağlamak, yerel kültürü ve yaşam biçimini günümüze taşımak amacıyla organize edilen bu kurs, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı pekiştirecek ve bireylerin sosyal bağlarını güçlendirecek. 2024-2025 yılları arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yürütücülüğünde düzenlenecek olan kurs, Halk Oyunları Antrenörü İskender Güngör eğitmenliğinde gerçekleştirilecek. Kurs, Karaelmas Teknik ve Anadolu Lisesi Spor Salonu’nda 4 Kasım 2024 Pazartesi günü başlayacak.
Eğitimler ücretsiz olup, katılmak isteyen vatandaşların 1 Kasım 2024 Cuma günü mesai saati bitimine kadar irtibata geçmeleri gerekiyor.


Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü halk oyunları kursu düzenleyecek
YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı
Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.
Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.
Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.
İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

