Zonguldak Havalimanı Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Komitesi (HALİNKOK) toplantısı, Çaycuma Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Adem Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, havalimanı yöneticileri ve sivil havacılık yetkilileri katıldı. Görüşmede, Zonguldak Havalimanı’nda hava ulaşımının daha etkili ve güvenli hale getirilmesi için sürdürülen çalışmalar ele alındı ve yeni projeler değerlendirildi.
Toplantıda, mevcut altyapının iyileştirilmesi, yolcu kapasitesinin artırılması ve uçuş güvenliği gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, bölgenin hava ulaşımındaki potansiyelini daha iyi değerlendirmek için kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Komite, alınan kararların hızla hayata geçirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Zonguldak Havalimanı’nda hava ulaşımı için kritik toplantı
Heyelanda kaya parçalarının isabet ettiği ev hasar gördü
Karabük’te meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan kaya parçaları, bir evin duvarı ile çatısına zarar verdi.
Olay, Kartaltepe Mahallesi Cevizlidere Ulubatlı Hasan Caddesi’nde meydana geldi. Yamaçta bulunan Orhan Coşkun’a ait evin yakınındaki toprak zeminde yaşanan kayma nedeniyle kaya parçaları yuvarlanarak yapıya isabet etti. Kaya parçalarının çarpması sonucu evin duvarında ve çatısında hasar oluştu. Durumun bildirilmesi üzerine Karabük Belediyesi ekipleri bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu. Coşkun ailesi, hasar gören eve girmekte tedirginlik yaşadıklarını belirtti.
Fazilet Coşkun, kızını YKS’ye göndermek için kalktıkları sırada ses duyduklarını ve evi terk ettiklerini söyledi. Eşi Orhan Coşkun ise, kendi imkanları ile heyelanın önüne araba lastikleriyle set çekmeye çalıştığını ifade ederek, 30 yıldır yaşadığı evinden başka gidecek yeri olmadığını belirtti.
kaynak:İHA

