Zonguldak Havalimanı Hava Ulaşımını Kolaylaştırma Komitesi (HALİNKOK) toplantısı, Çaycuma Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Adem Kaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, havalimanı yöneticileri ve sivil havacılık yetkilileri katıldı. Görüşmede, Zonguldak Havalimanı’nda hava ulaşımının daha etkili ve güvenli hale getirilmesi için sürdürülen çalışmalar ele alındı ve yeni projeler değerlendirildi.
Toplantıda, mevcut altyapının iyileştirilmesi, yolcu kapasitesinin artırılması ve uçuş güvenliği gibi konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca, bölgenin hava ulaşımındaki potansiyelini daha iyi değerlendirmek için kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Komite, alınan kararların hızla hayata geçirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Zonguldak Havalimanı’nda hava ulaşımı için kritik toplantı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

