blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 4dk
Yorum: 0

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz. Ereğli mezunlarını geleceğe uğurladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Kdz. Ereğli’de bulunan Eğitim, Denizcilik, Turizm Fakülteleri ile Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin mezuniyet merasimi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Merasimi kapsamında Kdz. Ereğli’de bulunan Eğitim, Denizcilik, Turizm ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin mezuniyet merasimleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
BEUN Ereğli Eğitim Fakültesi mezuniyet merasimine; Zonguldak Milletvekili Aksiyon Ertuğ Ertuğrul, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Erbaş, Kdz. Ereğli Adalet Komisyonu Başkanı Çelebi Tetik, BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Prof. Dr. Bekir Hakan Bakkal ve Prof. Dr. Servet Karasu, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, Senatörler, Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, akademisyenler, öğrenciler ve mezunların aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan merasim, açılış konuşmalarıyla devam etti. Mezuniyet merasiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, "BEUN olarak her geçen gün ulusal ve memleketler arası alanda çok büyük muvaffakiyetler kazandıklarını, öğrencilerin aktüel gelişmeler ışığında ve son bilimsel tekniklerle donatılmasının yanında akademik etik üzerine de yoğunlaşılan programlar sonucunda alanında aranan, değerli nitelikleri haiz bireyler olarak mezun edilmelerine büyük kıymet verdiklerini aktardı. Ereğli Eğitim Fakültesi mezunu öğretmenlerin ve eğitimcilerin, Türkiye’nin her yanında BEUN’u gururla temsil ettiklerini aktaran Prof. Dr. Kutoğlu, fakülteye olan katkılarından ve mezuniyet merasiminin düzenlenmesindeki takviyelerinden ötürü BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ederek tüm öğrencilerin mezuniyet merasimini kutladı, ailelere de vermiş oldukları emeklerden ötürü teşekkür ederek tüm mezunların yetişmesinde büyük katkılar sunan akademik takıma şükranlarını ileterek konuşmasını sonlandırdı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, fakülte olarak çok değerli mezunlar yetiştirmeye büyük kıymet verdiklerini, buradan mezun olarak öğrencilerin Türkiye’nin geleceğini, eğitim altyapısını kuracak formda akademik ve etik kodlarla donatıldığını belirtti. Mezunların yetişmesinde, fakültenin imkanlarını geliştirmede ve mezuniyet merasiminde sunmuş olduğu katkılardan ötürü BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Azar, mezunların yetişmesindeki katkılarından ötürü da akademisyenlere teşekkürlerini sundu. Öğrencilerin ailelerine de teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Azar, mezuniyetin tüm öğrenciler ve Türkiye için hayırlara vesile olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.
2024-2025 Akademik Yılı Ereğli Eğitim Fakültesi mezuniyet merasimi, açılış konuşmalarının tamamlanmasının akabinde fakülte birincisi Zehra Ögtem’in konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e fakülteye vermiş olduğu katkılardan ötürü teşekkür eden Ögtem, devamında ise kendilerini yetiştiren akademisyenlere ve büyük emek veren ailelerine teşekkür etti. Merasim, fakülte birincisi Zehra Ögtem’in ailesiyle birlikte mezuniyet kütüğüne isminin yer aldığı plakayı çakmasıyla devam etti. Merasimin devamında ise fakülte kısımlarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından muvaffakiyet evrakları takdiminde bulunuldu. Dereceye girenlere verilen ödül ve mezuniyet evrakı takdiminin akabinde ise mezuniyet yemini gerçekleştirildi. Mezunların yemin etmesinin akabinde kep atma merasimine geçilirken büyük coşkuyla gerçekleştirilen merasim, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
BEUN Ereğli Eğitim Fakültesi 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nin bitmesinin akabinde ise Kdz. Ereğli’de bulunan Denizcilik Fakültesi, Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi ve Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulunun 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Merasimi gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan merasim, açılış konuşmalarıyla devam etti. Mezuniyet merasiminin açılış konuşmasını gerçekleştiren BEUN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu "BEUN Ailesi olarak üç farklı akademik ünitenin mezuniyet merasimini bir ortada gerçekleştirmekten büyük bir memnunluk duyduklarını, bu merasimin gerçekleştirilmesi ve farklı ünitelerdeki öğretim faaliyetlerinin yeni bilimsel gelişmeler ışığında, son teknolojiye dayanan altyapısal imkanlarla gerçekleştirilmesi için büyük gayret gösteren BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı.
Prof. Dr. Kutoğlu, Türkiye’nin denizleri ve turizm imkanlarıyla dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu, buna uygun eğitim-öğretim faaliyetleriyle Türkiye’nin çok daha âlâ konumlara gelebileceğini aktararak Denizcilik Fakültesi ve Kdz. Ereğli Turizm Fakültesinden mezun olacak öğrencilerin bu vizyonla yetiştirilerek Türkiye’nin geleceğini şekillendirmek üzere mezuniyete uğurlandıklarını belirtti. Prof. Dr. Kutoğlu ayrıca Kdz. Ereğli MYO’dan mezun öğrencilerin kendi mesleksel alanlarında nitelikli bireyler olarak Türkiye’nin yarınları ismine kendilerine güvenerek, mesleksel pratik ve etik kodlarla çalışma hayatlarını sürdüreceklerine inandığını belirterek tüm mezunların yetişmesinde büyük katkılar sunan akademisyenlere ve mezunların ailelerine derin teşekkürlerini sunarak mezunları tebrik etti.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizcilik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Şaban Çelikoğlu, konuşmasına mezun öğrencileri yalnız bırakmayan ailelere ve merasimin gerçekleşmesinde emeği olan tüm akademik ve idari işçiye teşekkür ederek başladı. Prof. Dr. Çelikoğlu, "Uzun bir seyahatin akabinde, her biriniz azminizle, emeğinizle ve kararlılığınızla bu başarıyı hak ettiniz. Artık yesyeni bir başlangıcın eşiğindesiniz." kelamlarıyla öğrencilerini kutladı. Prof. Dr. Çelikoğlu, devamında mezunlara hayat yolunda muvaffakiyetler dileyerek hayallerinin peşinden gitmekten ve inandıkları pahaları savunmaktan asla vazgeçmemeleri gerektiğini vurguladı. Mezunların gidecekleri her yerde, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin bir ferdi olduklarını unutmamaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Çelikoğlu, konuşmasını Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ederek tamamladı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren BEUN Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Avni Yıldız tarihi bir anı yaşadıklarını, 2017 yılında birinci öğrencilerini kabul eden fakülteden bugün 38 öğrencinin mezun olduğunu ve bundan memnunluk duyduklarını belirtti. Turizm kesiminin, yalnızca ekonomik bir faaliyet alanı olmadığını, tıpkı vakitte kültürler ortası etkileşimi güçlendiren, insan odaklı bir anlayışın da temsilcisi olduğunu söz eden Prof. Dr. Yıldız, üniversiteye kazandırdığı stratejik açılımlar, gelişime verdiği ehemmiyet ve bilhassa Kdz. Ereğli Turizm Fakültesine yönelik dayanakları için Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür etti. Prof. Dr. Yıldız konuşmasını, mezun öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek tamamladı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Semih Çakır konuşmasının başında iki yıllık özverili bir emeğin, azmin, sabrın ve uğraşın sonucunu kutladıklarını ve bunun için öğrencilerini, akademik ve idari işçi ile öğrencilerin ailelerini kutlayarak teşekkür etti. Mezunların sadece akademik bilgi edinmediğini, birebir vakitte sorumluluk şuurlarının geliştiğini ve hayat uzunluğu sürecek dostluklar kazandıklarını da söz eden Dr. Öğr. Üyesi Çakır, konuşmasını Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkür ederek tamamladı.
2024-2025 Akademik Yılı Kdz. Ereğli Mezuniyet Merasimi, açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından Denizcilik Fakültesi birincisi Mert Can Akın, Kdz. Ereğli Turizm Fakültesi birincisi Elif Yalçın ve Kdz. Ereğli MYO Birincisi Dilara Sude Öztürk’ün konuşmalarıyla devam etti. Öğretim gördükleri ünitelere vermiş olduğu büyük dayanak ve teşviklerden ötürü BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e teşekkürlerini sunan birinciler, devamında ise kendilerini yetiştiren akademisyenlere ve her vakit takviyelerini gösteren ailelerine teşekkür ederek konuşmalarını sonlandırdı.
Birincilerin konuşmalarının akabinde, mezuniyet merasimi protokol üyelerinin, fakülte ve meslek yüksekokulunu dereceyle bitirenlere ödül ve muvaffakiyet evrakı takdimiyle devam etti. Birincilikle mezun olan öğrencilerin isimleri protokol üyeleri ve ailelerle birlikte kütüğe isimlerinin yazdığı muvaffakiyet plakasının çakılmasıyla devam ederken, akabinde ise mezuniyet yemini gerçekleştirildi. Mezunların yemin etmesinin akabinde kep atma merasimine geçilirken büyük coşkuyla gerçekleştirilen merasim, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Aralık, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kar yağışını duyan soluğu burada aldı

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı.

Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı.
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi.
Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu.
Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti.
Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin