Reklam
Reklam
zirai don findik fiyatlarini ucurdu serbest piyasada findigin fiyati 185 liraya yukseldi gkQJCKH1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Zirai don fındık fiyatlarını uçurdu, serbest piyasada fındığın fiyatı 185 liraya yükseldi

Son devirde Giresun’da yaşanan zirai donun akabinde fındık fiyatları özgür piyasada rekor düzeylere ulaştı. Geçtiğimiz haftayı 170 liradan kapatan fındığın kilogram fiyatı, bu hafta 185 liraya yükseldi.

Giresun’un tarihi fındık pazarı esnaflarından Mustafa Kankaya, yaşanan zirai don felaketinin tesirlerinin piyasaya yansımaya başladığını belirtti. Kankaya, “Geçen hafta fındık fiyatı 170 lira civarındaydı. Alanda yapılan zirai don tespit çalışmalarının akabinde, Giresun kalite 53 randıman fındığın fiyatı 185 liraya yükseldi. Bu artışın zirai donun tesirlerinden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Ayrıyeten havaların ısınmasıyla birlikte kahverengi kokarca zararlısının da tesirlerinin önümüzdeki günlerde hissedileceğini düşünüyoruz. Ziyan tespitleri daha net olarak ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır” dedi.

Zirai donun Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerindeki tesirlerine de dikkat çeken Kankaya, TMO’nun stoklarında süratli bir erime yaşandığını vurguladı. Kankaya, “TMO, elindeki fındığı 50 randıman aslına nazaran kilogramı 125 liradan satışa sunmuştu. Lakin bu fiyata endüstrici ve ihracatçıdan beklenen talep gelmemişti. Don afetinin akabinde ise TMO’nun satışa sunduğu fındıklara ağır ilgi oluştu. Daha evvel parasını yatıran ve talep edenlerin süreçleri tamamlandı, TMO ise, yeni satışları durdurdu. Bu durum, fiyat güncellemesi sinyali veriyor. Görünen o ki TMO’nun stokları süratle tükenecek ve bu da yeni dönem fındığı için piyasada yer açacaktır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda aranan 1 sahis yakalandi Ufn5GwSw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da aranan 1 şahıs yakalandı

Kastamonu’da polis ekiplerince gerçekleştirilen denetimde hakkında yakalama kararı bulunan 1 şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirile denetimde, bin 292 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılırken, 331 araç kontrol edildi. Denetimlerde çeşitli suçlardan aranması bulunan 1 şahıs yakalanırken, trafik kurallarını ihlal ettiği tespit edilen 7 araca idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, ekiplerin yaptığı kontrollerde 2 iş yeri ile 8 şahsa, 5326 Sayılı Kabahatler

Bizi sosyal medyadan takip edin