Yurt genelinde tesirli olan soğuk ve kar yağışı bir çok tarım eserinde ziyana yol açarken, Rize’nin yüksek kesitlerinde tesirli olan kar yağışı nedeniyle çay tarımı da kardan ziyan gördü.
Rize’de tesirli olan kar yağışı ve zirai don nedeniyle çay tarlalarının zirve noktalarında yanma meydana geldi. Baharın gelmesiyle çay bitkisi filizlenirken Nisan ayında tesirli olan kar yağışı nedeniyle çay bahçelerine don vurdu. Sıcaklıkların bir anda düşmesi çay bitkisinde yanmaların meydana gelmesine neden oldu. Bilhassa Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde tesirli olan kar yağışı nedeniyle çay bahçelerinin büyük oranda ziyan gördüğünü lisana getiren çay üreticileri yeni dönemde rekoltenin düşük olabileceğini lisana getirdi.
Üreticilerin mağdur olmaması için desteklenmesi gerektiğini savunan Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kestioğlu “Ülkemizin birçok noktasında tesirli olan zirai don felaketi Çamlıhemşin bölgesinde çay tarımında da tesirli oldu. Bu kuvvetli süreçte üreticilerin yanında olmak her zamankinden daha fazla değer taşıyor. Üretimin devamlılığı için çiftçilerimizin daha fazla desteklenmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.


Zirai don çayı da vurdu
Karabük’te bir kişi bahçede ölü bulundu
Karabük’te dut toplamak için ağacı silkelediği sırada fenalaştığı değerlendirilen bir kişi, evin bahçesinde ölü bulundu.
Olay, 5000 Evler Bahçelievler Mahallesi 2. Cadde’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Dursun Kurt’u (60) babasına ait evin bahçesinde yerde hareketsiz yatar vaziyette gören komşuları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Kurt’un yaşamını yitirdiği tespit edildi.
Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Dursun Kurt’un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan, dut toplamak için ağacı silkelediği sırada fenalaştığı değerlendirilen Kurt’un son bir haftadır çevresindekilere kendisini hasta hissettiğini ve halsizlik yaşadığını söylediği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

