Zirai don çayı da vurdu - Karabük Haber Postası
zirai don cayi da vurdu nvxC8IzW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Zirai don çayı da vurdu

Yurt genelinde tesirli olan soğuk ve kar yağışı bir çok tarım eserinde ziyana yol açarken, Rize’nin yüksek kesitlerinde tesirli olan kar yağışı nedeniyle çay tarımı da kardan ziyan gördü.

Rize’de tesirli olan kar yağışı ve zirai don nedeniyle çay tarlalarının zirve noktalarında yanma meydana geldi. Baharın gelmesiyle çay bitkisi filizlenirken Nisan ayında tesirli olan kar yağışı nedeniyle çay bahçelerine don vurdu. Sıcaklıkların bir anda düşmesi çay bitkisinde yanmaların meydana gelmesine neden oldu. Bilhassa Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde tesirli olan kar yağışı nedeniyle çay bahçelerinin büyük oranda ziyan gördüğünü lisana getiren çay üreticileri yeni dönemde rekoltenin düşük olabileceğini lisana getirdi.

Üreticilerin mağdur olmaması için desteklenmesi gerektiğini savunan Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kestioğlu “Ülkemizin birçok noktasında tesirli olan zirai don felaketi Çamlıhemşin bölgesinde çay tarımında da tesirli oldu. Bu kuvvetli süreçte üreticilerin yanında olmak her zamankinden daha fazla değer taşıyor. Üretimin devamlılığı için çiftçilerimizin daha fazla desteklenmesi gerekiyor” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d419bdb8 eb74 4522 9b9c 0af3e69b520f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
01 Mayıs, 2026 19:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yenice’de okullar ilaçlandı

Yenice İlçesi’ndeki tüm okullarda, öğrencilerin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim alabilmesi için kapsamlı ilaçlama çalışması yapıldı. Yenice Belediyesi Veteriner Hekimliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen ilaçlamada, okul bahçeleri ve çevre alanları titizlikle ilaçlandı.

Havaların ısınmasıyla birlikte artış gösteren kene, larva, sinek, haşere ve çeşitli zararlılara karşı etkili mücadele yürütüldü. Uzman ekipler, özellikle öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu alanlarda koruyucu önlemleri artırdı.

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın sağlığını korumak ve eğitim alanlarını daha güvenli hale getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz” dedi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin