Reklam
Reklam
ziraat turkiye kupasi corum fk 2 boluspor 1 6rr6YQHp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Şubat, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
0

Ziraat Türkiye Kupası: Çorum FK: 2 – Boluspor: 1

Ziraat Türkiye Kupası C Kümesi son hafta müsabakasında Çorum FK, konuk ettiği Boluspor’u 2-1 mağlup etti. İki kadro da bu sonuçlarla kupaya veda etti.

Hakemler: Melih Aldemir, Mehmet Pekmezci, Faruk Yağlı

Çorum FK: Ahmet Said Kıvanç (Timurhan Kartal dk. 82), Eren Turnalı, Furkan Enes Uyar, Taha İbrahim Rençber, Burak Kılıçoğlu (Yusuf Peker dk. 68), Yunus Emre Divan, Polat Polat (Emin Arslan dk. 54), İsmailcan Kabataş (Ahmet Said Acısu dk. 54), Hsan Ege Akdoğan, Can Efe Bozacı (Halil İbrahim Atalay dk. 81), Abdullah Güler

Yedekler: Mahmut Eren Güler, Doruk Üzüm, Ramazan Demirkol, Buyruk Alp Özçelik

Teknik Sorumlu: Kenan Aşkan

Boluspor: Bartu Kulbilge, Halil Çınar Nergis, Hâkim Yararı (Deniz Yıldız dk. 70), Arda Tuğra Hürmet, Eren Çakırdağ, Harun Yerlikaya (Eren Gökgöz dk. 59), İsmail Kalburcu, Muhammet Mustafa Yıldız, Muhammet Emin Yılmaz, Miraç Uzunoğlu (Doğukan Bağdat dk. 59), Arda Işık (Kerem Yıldırım dk. 59)

Yedekler: Mesutcan Nakaş, Kerem Yıldırım, Furkan Esat Kartal, Haktan Bülent Nalyapan

Teknik Sorumlu: Bahadır Kıyak

Goller: Taha İbrahim Rençber (dk. 41), Abdullah Güler (dk. 77) (Çorum FK), Arda Işık (dk. 48) (Boluspor)

Sarı kartlar: İsmailcan Kabataş (Çorum FK), Mesutcan Nakaş (Boluspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta asiri yagis kirazi vurdu NZpP27LT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta aşırı yağış kirazı vurdu

Tokat’ta son günlerde etkili olan yağışlar tarım arazilerinde büyük zarara yol açtı. Sular altında kalan bahçelerde özellikle erkenci kiraz çeşitlerinde çatlama ve dökülmeler yaşandı.

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Emin Yılar, bazı bölgelerde kirazda hasarın yüzde 100’e ulaştığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan don felaketinin etkilerinin henüz atlatılamadığını belirten Yılar, “Geçen yıl devletimiz çiftçiye dönüm başına destek vererek önemli bir katkı sağladı. Bu destek üreticiyi ayakta tuttu. Ancak bu yıl da özellikle Tokat’ta kiraz üreticileri çok ciddi bir afetle karşı karşıya kaldı. Bazı bölgelerde erkenci ve orta sezon çeşitlerde hasar yüzde 80 ila yüzde 100 arasında değişiyor. Ürünler tamamen çatladı ve pazarlanamaz hale geldi” dedi.

İhracata yönelik geç sezon kiraz çeşitlerinde ise umutların sürdüğünü ifade eden Yılar, yağışların sona ermesi halinde kalan ürünlerin ayıklanarak ihracata gönderilebileceğini belirtti. Ege Bölgesi’nde kiraz ihracatının başladığını hatırlatan Yılar, ürünlerin kilogram fiyatının 180-200 lira seviyelerinde olduğunu söyledi.

Kiraz üretimindeki kaybın binlerce tonu bulduğunu belirten Yılar, “Erkenci ve orta sezon çeşitlerde yaklaşık 2 bin tonluk zarar olduğunu düşünüyoruz. Eğer yağışlar durursa geç sezon ihracatlık çeşitlerden 3-4 bin ton ürün alınabilir. Ancak genel toplamda bu yıl Tokat’ta kirazda 8 ila 10 bin ton arasında ürün kaybı bekliyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin