Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Nisan, 2018 13:44 tarihinde yayınlandı
0

Ziraat Bankası Altınlarınızı bekliyor

Altın Tahvilinde ikinci tur 9 Nisan’da başlıyor

Ziraat Bankası Zonguldak Bölge Yöneticisi Mustafa Aktuğran, Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ikinci talep toplama sürecinin Karabük Şubesinde 9 Nisan Pazartesi günü başlayacağını ve 13 Nisan Cuma gün  biteceğini söyledi. 

Ziraat Bankası Zonguldak Bölge Yöneticisi Mustafa Aktuğran, Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası  ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Başbakanlık Hazine Müsteşarlığınca yastık altında bulunan altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla, Türkiye genelinde etaplar halinde gerçekleştirilmekte olan ‘Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası İhracı’ talep toplama işlemlerine yetkili tek banka olan Ziraat Bankası Şubeleridir.

Talep toplama döneminde bireysel yatırımcılar tarafından Ziraat Bankası şubelerine getirilecek 22 ve 24 ayar altınlar, Cumhuriyet altını , Ata lira, darphane gram altını kabul edilecektir.Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca  Reşat Altınlar kabul edilmeyecektir.

Karabük’te 09-13 Nisan tarihleri arasında geçerli olacak uygulama kapsamında, Ziraat Bankasına getirilen altınlar yetkili ekspertiz tarafından değeri ölçülerek altın tahvil ya da kiraya dayalı altın sertifikası olarak müşterilerin hesaplarında değerlendirilecektir.

Altınlarını teslim eden vatandaşlara, 6 aylık %1,20 yıllık ise %2,40 oranında kupon/kira geliri verilecek olup bu getirilere herhangi bir vergi kesintisi uygulanmayacaktır.

Müşterilerimiz vadesinden önce Altın Tahvili / Altına Dayalı Kira Sertifikası’nı geri satması durumunda fiziki olarak altın alma hakkı olmayacak o günkü değerden TL karşılığını işlenmiş faizi veya kira ödemesi ile birlikte alabileceklerdir.

İhraç tarihini takip edin ilk 3 ay içerisinde Altın Tahvillerinin/ Altına Dayalı Kira Sertifikalarının Bankamıza satılmak istenmesi durumunda, ihraç aşamasında müşterilere yansıtılmayan maliyetlerin bir bölümü dikkate alınarak %1,5 oranında iskonto uygulanarak Bankamız tarafından geri alım fiyatı ilan edilecektir.

İhraç tarihini takip eden 3 aylık süre sonrasında  Altın Tahvillerinin/ Altına Dayalı Kira Sertifikalarının Bankamıza satılmak istenmesi durumunda herhangi bir  iskonto uygulanmayacaktır.

Müşteriler vade tarihinden önce isterlerse Altın Tahvili/ Altına Dayalı Kira Sertifikasını bir başka gerçek kişiye satabilir veya devredebilir.

Vade sonunda anapara ödemesinde müşterilerin 4 ayrı seçeneği olacaktır:

Anapara bedeli vadesiz altın mevduatı hesabına gram olarak geri ödenebilir.

1 kg.’lık külçe olarak veya Darphane tarafından basılan Çeyreklik Cumhuriyet Ziynet Altını olarak vade tarihinden sonra Bankamızca belirlenecek tarihlerde ve şekilde fiziken geri alınabilecektir.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yeni ihraç yapılması durumunda tekrar talepte bulunabilir.

Müşteri yukarıdaki 3 seçenekten herhangi ikisini ya da hepsini aynı anda talep edebilir

Vade sonunda anapara ödemesi müşterinin vadesiz altın mevduatı hesabına gram altın olarak geri ödenebileceği gibi 1 kg lık külçe olarak veya Darphane tarafından basılan Çeyreklik Cumhuriyet Ziynet Altını olarak vade tarihinden sonra Bankamızca belirlenecek tarihlerde ve şekilde fiziken geri alınabilecektir.”

Ziraat Bankası Zonguldak Bölge Yöneticisi Mustafa Aktuğran, yaklaşık 2 bin 200 tonu bulan ve 100 milyar dolar değerindeki altını ekonomiye kazandırmak için Hazine Müsteşarlığı tarafından başlatılan uygulamaya Karabük’ün de yoğun ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gumushanede hafif ticari arac sarampole devrildi 1 olu 2 yarali 5D1hhnj1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin