Reklam
Reklam

Zincir Marketlerde Tarihi Geçmiş Ürün Tehlikesi..!

6743144d6dd97
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Kasım, 2024 14:56 tarihinde yayınlandı
0

Bazı İllerde bulunan zincir marketlerde yapılan denetimlerde, tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünlere rastlanılması sonucu bu marketlerin geçici süre ile mühürlenmesi, Karabük’te de bulunan bu marketlerin denetlenip, denetlenmediği sorusunu gündeme getirdi.

Bir yanda fahiş fiyatlar, diğer yanda tarihi geçmiş ve bozulmuş gıdalar ile gündeme gelen zincir marketlerde denetimlerin yetersiz olduğu ifade edilirken, birçok ilde bulunan zincir marketlerin bu nedenle geçici süre ile mühürlendiği öğrenildi. Karabük’te de bulunan bu zincir marketlerin ne kadarının denetlendiği ya da yapılan denetimler sonrası tarihi geçmiş ya da bozulmuş ürüne rastlanıp rastlanmadığı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmezken, birçok vatandaş denetimlerin yetersizliğinden yakındı.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar,  hem fahiş fiyat konusunda hem de tarihi geçmiş ve bozulmuş ürünlerle ilgili yetkilileri göreve davet ederken, “eğer bu marketler denetleniyorsa reyonlarında tarihi, geçmiş ve bozuk ürünler bulunduranlar ifşa edilsin” dediler.

Halk sağlığının önemine işaret eden vatandaşlar, bizler televizyonlarda birçok zincir marketin denetlendiğini, reyonlarında tarihi geçmiş gıdalar ve bozulmuş ürünler bulundurdukları için para cezası ve hatta mühürlendiğini görüyoruz. Ama Karabük’te denetim yapılıp, yapılmadığını dahi bilmiyoruz, yapılıyorsa bile bu marketlerin kurallara uyup uymadığını, uymuyorsa ne kadar ceza yazıldığını ya da mühürlenip mühürlenmediğini dahi bilmiyoruz.  Yetkililerin bu tür marketleri kamuoyuna duyurmasını istiyoruz” dediler.

İNDİRİM KAMPANYASI DİYE TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLERİ SATIYORLAR

Öte yandan zincir marketlerin indirim kampanyaları düzenleyerek son kullanma tarihi geçmeye yakın ürünleri sattıkları ifade edilirken, tüketicinin bu ürünleri indirimden aldığını zannettiği, halbuki onların her zaman satması gereken fiyat o olduğu, fiyatını yüksek tutup yine satacağı fiyata ürünü sattığı belirtildi. Market hem tarihi geçmeye yakın ürünü elinden çıkartıyor, hem de indirim var diye kandırarak yine ürünü aynı fiyattan satıyor vatandaş yine kandırılmış oluyor. Zincir Marketlerin bu indirim oyununa Karabük’te de rastlanırken, yetkililerin buna göz yumması ise tepki çekiyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Alaplı’da alev topuna dönen piknik tüpü korkuttu

alaplida alev topuna donen piknik tupu korkuttu tVAE2yyL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde yemek yapılırken gaz kaçağı nedeniyle alev alan piknik tüpü, apartman sakinlerine korku dolu anlar yaşattı.

Olay, Alaplı ilçesi Huzurkent mevkisindeki bir apartmanın balkonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir vatandaş balkonda yemek yaptığı sırada gaz kaçağı bulunan piknik tüpü aniden alev aldı. Alevlerin büyümesi üzerine vatandaş tüpü balkondan dışarı çıkararak komşularından yardım istedi.

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler olay yerine ulaşmadan önce apartman sakinleri, alev alan tüpü ıslak bezle sararak, kendi imkanlarıyla yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Olayda herhangi bir yaralanma yaşanmazken, kısa süreli panik yaşandı. İtfaiye yetkilileri, tüp kullanımında gaz kaçağına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin