blank
Ramazan Öztürk tarafından
27 Haziran, 2024 14:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 1

Zincir Marketler İndirimli Ürünleri Peşkeş Çekiyor..!

Karabük'te bulunan Zincir marketler tarafından yapılan indirim kampanyaları büyük bir vurgunu da ortaya çıkardı. Zincir Marketlerin bir çok kalemde uyguladığı indirim kampanyalarından  bir şekilde haberdar olan  yerel  esnafın bunları alarak vatandaşa yüksek fiyata sattığı ifade edildi.

Karabük'te son günlerde ortaya çıkan indirim kampanyaları, yerel esnafın büyük kazanç sağladığı bir vurgun skandalını da beraberinde getirdi. Zincir marketlerin düzenlediği indirimlerden haberdar olan yerel esnaf, bu ürünleri toplu halde alarak yüksek fiyatlarla vatandaşa satıyor. Bir vatandaş, zincir marketlerden birinde yaptığı alışveriş sırasında şahit olduğu olayı anlattı. "Market çalışanı telefonla birilerini arayarak o gün indirimde olan ürünle ilgili bilgi veriyordu. Telefonun diğer ucundaki kişi, kendisini arayan görevliye 10 adet ayırmasını söyledi. Görevli de 'Tamam, 10 adet ayırıyorum' diye cevap verdi. İlk başta buna bir anlam veremedim ama ürünün piyasa değeri yüksek olacak ki kişi de kendisine 10 adet ayrılmasını istedi. Zaten normal vatandaş bundan 10 tane alamaz. Demek ki yerel esnaflar bu indirim kampanyalarını takip ediyorlar, zincir market çalışanlarıyla da iş birliği yaparak kazançlarına kazanç katıyorlar" dedi. VATANDAŞ  MAĞDUR OLUYOR Ortaya çıkan  bu durum yerel esnafın zincir marketlerle işbirliği yaptığı şeklinde yorumlanırken, bundan yine her zaman olduğu gibi vatandaşlar zararlı çıkıyor ve büyük bir mağduriyet ortaya çıkıyor. Evinin ihtiyacı olan bir şeyi zincir marketten indirimli almak isteyen vatandaş bu ürünü, bitmesinden dolayı alamıyor, halbuki indirimli ürünün satışını yapan yerel esnaf bundan çok önceden haberdar olup, vatandaştan önce giderek fazlası ile bu ürünü alıp kendi dükkanında fahiş fiyattan vatandaşa satıyor. İndirim kampanyalarından faydalanmak isteyen vatandaşlar, esnafın bu şekilde toplu alımlar yapması sonucu indirim fırsatından yararlanamıyor. Yaşanan bu durum karşısında zincir marketlerin nasıl bir önlem alacağı merak konusu olurken,  Market çalışanlarının, indirimli ürünleri yerel esnafa ayırarak iş birliği yapması, zincir marketlerin itibarını da zedeliyor. Vatandaşlar, bu tür olayların önüne geçilmesi için denetimlerin arttırılmasını ve daha sıkı önlemler alınmasını talep ediyor. Karabük'te yaşanan bu olayın ardından yetkililerin nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor. Vatandaşlar, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için daha etkili denetim mekanizmalarının devreye sokulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyor.
Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Anonim

    Zincir marketin bunda ne şuçu var şuç çalışan ve yerel marketlerin hainlik her yerde

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Asuman Doğan tarafından
16 Ekim, 2025 10:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karabük’te motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

Karabük’te, motosiklet ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu biri ağır 2 kişi yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Bahçelievler Mahallesi 125. Sokak ile Kamyon Köprü kesişiminde meydana geldi. E.Ö. idaresindeki 78 ACH 460 plakalı motosiklet ile B.Ş.U. yönetimindeki 78 BU 552 plakalı hafif ticari araç çarpıştı. Kazada her iki sürücü de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Motosiklet sürücüsü E.Ö.’nün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Anonim

    Zincir marketin bunda ne şuçu var şuç çalışan ve yerel marketlerin hainlik her yerde

Yeni yorumlara kapalı.