Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Kasım, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zigana Dağından kar manzaraları

Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında bulunan Zigana Geçidi kar yağışıyla birlikte beyaza bürünürken eşsiz manzaralar oluştu.
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan ve tarih boyunca önemli bir geçit olarak kullanılan 2050 rakımlı Zigana Dağı geçidi kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Yeni Zigana Tüneli’nin açılmasıyla birlikte özellikle eşsiz manzaraları seyretmek isteyen vatandaşların kullandığı Zigana Dağı geçidi kar altında sunduğu kartpostallık görüntülerle ziyaretçilerin beğenisini topluyor. Tarihi İpek yolu üzerinde yer alan bin 820 metre rakımdaki tünelin her iki ucunda da derin bir vadi manzarası ve karlar altındaki çam ağaçları estetik bir görüntü meydana getirirken, Trabzon ve Gümüşhane’den gelen ziyaretçiler manzaranın keyfini çıkarıyor.

“Bu manzarayı görmek için eski yolu kullanıyoruz”
Eşsiz kar manzarasını görebilmek için Yeni Zigana Tüneli yerine eski Zigana Dağı geçidini kullandıklarını ifade eden Hülya Akkuzu, “Biz kar yağında yeni yapılan tüneli kullanmıyoruz, genelde eski yolu kullanıyoruz manzarayı görmek için. Gerçi buranın yazı da kışı da çok güzel oluyor. Diğer insanların da buradan geçmelerini tavsiye ederim burada doğa çok güzel. Özellikle Karadeniz’in Zigana’sı harikadır” dedi.

“Kartpostal gibi bir manzarası var”
Turizm işiyle uğraşan ve özellikle yabancı turistlerin bu manzarayı görmek için özel talepte bulunduklarını söyleyen Oğuzhan İnceismail, “ Kar buraya ilk düştüğü zaman zaten paylaşımları görüyoruz. Ben turizm işi yapıyorum onlar da burayı görmek istiyorlar. Eski yolu kullanıyoruz genellikle bu manzarayı göstermek için. Kartpostal gibi manzarası var, turistler de bu manzarayı seviyorlar. Doğası harika, hava çok soğuk da değil, çok güzel” diye konuştu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yat turizmi ile 120 milyon euroluk katkı ve 2 bin istihdam hedefi

Samsun’da 120 milyon euro ekonomik katkı ve 2 bin kişilik istihdam sağlaması öngörülen yat turizmi için bölgesel iş birliği toplantısı düzenlendi.
Karadeniz kıyılarında yat turizmi potansiyelinin kıymetlendirilmesi maksadıyla başlatılan "Karadeniz Kıyıları Yat/Yelken Turizmi Fizibilite Çalışması" çerçevesinde düzenlenen toplantı, Samsun Vali Yardımcısı Emin Çolak başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Kumandanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, Cumhurbaşkanlığı Memleketler arası Yat Yarışları Komite Lideri Ekrem Yemlihaoğlu, Samsun TSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, vilayet ve bölge temsilcileri ile su eserleri kooperatiflerinin liderleri katıldı.
Toplantıda Karadeniz kıyılarındaki yat limanları, çekek alanları, bakım alanları üzere yatırımların bugünü ve geleceği değerlendirildi. Şile’den Hopa’ya kadar olan 650 deniz millik kıyı şeridinde her 25-45 deniz mili ortasında bir yat limanı yahut iskelesi kurulması hedefleniyor. Bu kapsamda 10 yat limanı, 12 yat iskelesi ve 14 çekek alanı olmak üzere toplam 6 bin 820 yat kapasitesine ulaşılması öngörülüyor.
Yat limanlarının bakım-onarım, yakıt, konaklama, yeme-içme üzere hizmetlerle yılda yaklaşık 120 milyon euro ekonomik katkı sağlaması ve 2 bin bireye direkt istihdam oluşturması bekleniyor. Yan sanayi ve hizmet bölümüyle bu sayının daha da artabileceği bedellendiriliyor. Ayrıyeten kurulacak toplumsal tesislerin bölge halkına ve gençlere denizcilik alanında yeni eğitim ve toplumsal imkanlar sunacağı bildirildi.
Dünya genelinde 25 binden fazla yat limanı bulunurken, Türkiye’de 87 adet yat limanı ve barınak ile 20 bin 520 yat bağlama kapasitesi mevcut. Türkiye, Akdeniz ülkeleri ortasında bu kapasiteyle dördüncü sırada yer alıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.