Zigana Dağı sömestr tatiliyle birlikte ziyaretçi akınına uğradı - Karabük Haber Postası
zigana dagi somestr tatiliyle birlikte ziyaretci akinina ugradi OQzTvDpw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Zigana Dağı sömestr tatiliyle birlikte ziyaretçi akınına uğradı

Türkiye’nin birinci ve Doğu Karadeniz bölgesinin en kıymetli kayak merkezlerinden Zigana kış turizmi merkezi sömestr tatiliyle birlikte hareketlendi.

Türkiye’nin birinci ve en değerli kayak merkezlerinden birisi olan, tarihin her periyodunda değerli ve şiddetli bir geçit olan 2 bin 100 metre rakımdaki Zigana Dağı geçidindeki Gümüşkayak Kayak Merkezinde sömestr tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Karnelerin alınmasının akabinde Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı tepesindeki kayak merkezinin yolunu tutan veliler çocuklarıyla birlikte eğlenceli bir gün yaşadı. Sis ve kar yağışına karşın eğlenmekten geri kalmayan çocukların çığlıkları Zigana Dağı’nı sararken, kayak öğrenmek isteyenler de pistlerden faydalandı.

Hem Gümüşhane’ye hem de Trabzon’a 45 dakika uzaklıkta yer alan ve Arap turistlerin de olduğu alanda kimisi kayak kimisi kızak yaparken birtakım vatandaşlar da alandaki kar motorlarıyla çeşit atıyor.

Yanan çoban ateşinin etrafında ısınan, vakit zaman çalan müzik eşliğinde horon oynayan ziyaretçiler cümbüş dolu bir gün yaşadı.

“Sömestr tatiliyle birlikte tesisimizde yoğunluk başladı”

Beklenen yağışın gelişi ve sömestr tatiliyle birlikte tesislerde doluluğun arttığını tabir eden Zigana Dağı Gümüşkayak Kayak Tesisi işletmecisi Abdullah Eroğlu, “Beklenen kar yağışının da gelmesiyle tesisimizde yoğunluk başladı. Sömestr de geldiği için hazırlıklarımızı yapmıştık. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi ağırlamayı bekliyoruz. Karnelerini almış öğrencileri bir karne armağanı olarak öğrencileri ve ailelerini sömestr tatilinde bekliyoruz” dedi.

Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte Zigana Dağı’na geldiklerini belirten veli Hilal Gülşen de, “Yakın olduğu için aslında sık sık gelmeye çalışıyoruz. Çocuğumuz da karı çok seviyor. Yazın da çok hoş kışın da çok hoş. Kızaklarla kaymak da çok eğlenceli” sözlerini kullandı.

“Karne ikramı olarak beni buraya getirdiler”

Karne armağanı olarak ailesinin kendisini Zigana Dağı’na getirdiğini ve çok eğlendiğini söyleyen Hâkim Eralp (12), “Karnem çok düzgündü. Çoğunlukla 100 puan vardı, 94 puan ortalama yaptım. Benim karne armağanı olarak buraya getirdiler. Kuzenlerimle birlikte çok eğlendik, çok hoş bir yer zaten” diye konuştu.

Zigana Dağı’nda kızakla kaymaktan büyük memnunluk duyduğunu söyleyen Fatih Çiçek (11), “Karnem âlâ olduğu için babam beni buraya getirdi, Bartın’dan gelen kuzenlerimle birlikte burada kayıyoruz. Zigana Dağı sahiden çok hoş bir yer. Burada çok eğleniyoruz. Birlikte kayak yapıyoruz, çok mutluyuz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turkiyenin lezzetleri kastamonuda bulustu ogrenciler yogun ilgi gosterdi eAmwWecU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’nin lezzetleri Kastamonu’da buluştu, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi

Kastamonu Üniversitesi öğrencileri tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 7 farklı bölgeden 7 farklı kültür ve 7 farklı yemeğin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Kastamonu Üniversitesi tarafından 50. Turizm Haftası kutlamaları kapsamında gastronomi etkinliği düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye’deki 7 coğrafi bölgeye ait öne çıkan yemekler ile bu yemeklerin hikayeleri ve kültürel açıdan değerleri anlatıldı. Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Turizm Rehberlik Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan yemekler, bahçede kurulan stantlarda öğrencilere tanıtıldı. Daha sonra yemekler, öğrencilere ikram edildi.

Etkinlikte konuşan Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Sevim, “Hazırlanan yemeklerin ikramının yanı sıra, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerimiz de bu hikayelerini ve bu bölgenin öne çıkan turizm değerlerini anlatıyorlar. Bizim bu etkinlikle amacımız, fakültemizin ormancılık ve tabiat turizmi misyonuna bir nebze olsa da katıda bulunmak. Ülkemizin turizm değerlerini, gastronomi değerlerini öne çıkarmak, bir farkındalık oluşturmak da istedik. Gelen kalabalıktan bunun oluştuğunu görmek mümkün. Hafta boyunca çok sayıda etkinliğimiz oldu. Bu sadece bir tanesi” dedi.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencisi ve Gastronomi Rehberlik Topluluğu Başkanı Edanur Doğanay ise, “Turizm Haftası’nda 7 bölgemizden 7 farklı kültür ve 7 farklı tarihi birleştirmek istedik. Gastronomi öğrencileri ve Rehberlik öğrencilerinin birleşmesiyle tam bir birlik olarak güzel bir organizasyon yaptık. Bölgelere ait yemeklerin yer aldığı stantların başına o bölgedeki arkadaşlarımızı yerleştirdik” diye konuştu.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi rehberlik öğrencisi Cemile Dibebiş de farklı kültürlerin yemeklerini bir arada görme ve tatma şansı bulduklarını ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin