Reklam
Reklam
zigana dagi somestr tatiliyle birlikte ziyaretci akinina ugradi OQzTvDpw
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Zigana Dağı sömestr tatiliyle birlikte ziyaretçi akınına uğradı

Türkiye’nin birinci ve Doğu Karadeniz bölgesinin en kıymetli kayak merkezlerinden Zigana kış turizmi merkezi sömestr tatiliyle birlikte hareketlendi.

Türkiye’nin birinci ve en değerli kayak merkezlerinden birisi olan, tarihin her periyodunda değerli ve şiddetli bir geçit olan 2 bin 100 metre rakımdaki Zigana Dağı geçidindeki Gümüşkayak Kayak Merkezinde sömestr tatili yoğunluğu yaşanıyor.

Karnelerin alınmasının akabinde Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı tepesindeki kayak merkezinin yolunu tutan veliler çocuklarıyla birlikte eğlenceli bir gün yaşadı. Sis ve kar yağışına karşın eğlenmekten geri kalmayan çocukların çığlıkları Zigana Dağı’nı sararken, kayak öğrenmek isteyenler de pistlerden faydalandı.

Hem Gümüşhane’ye hem de Trabzon’a 45 dakika uzaklıkta yer alan ve Arap turistlerin de olduğu alanda kimisi kayak kimisi kızak yaparken birtakım vatandaşlar da alandaki kar motorlarıyla çeşit atıyor.

Yanan çoban ateşinin etrafında ısınan, vakit zaman çalan müzik eşliğinde horon oynayan ziyaretçiler cümbüş dolu bir gün yaşadı.

“Sömestr tatiliyle birlikte tesisimizde yoğunluk başladı”

Beklenen yağışın gelişi ve sömestr tatiliyle birlikte tesislerde doluluğun arttığını tabir eden Zigana Dağı Gümüşkayak Kayak Tesisi işletmecisi Abdullah Eroğlu, “Beklenen kar yağışının da gelmesiyle tesisimizde yoğunluk başladı. Sömestr de geldiği için hazırlıklarımızı yapmıştık. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi ağırlamayı bekliyoruz. Karnelerini almış öğrencileri bir karne armağanı olarak öğrencileri ve ailelerini sömestr tatilinde bekliyoruz” dedi.

Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte Zigana Dağı’na geldiklerini belirten veli Hilal Gülşen de, “Yakın olduğu için aslında sık sık gelmeye çalışıyoruz. Çocuğumuz da karı çok seviyor. Yazın da çok hoş kışın da çok hoş. Kızaklarla kaymak da çok eğlenceli” sözlerini kullandı.

“Karne ikramı olarak beni buraya getirdiler”

Karne armağanı olarak ailesinin kendisini Zigana Dağı’na getirdiğini ve çok eğlendiğini söyleyen Hâkim Eralp (12), “Karnem çok düzgündü. Çoğunlukla 100 puan vardı, 94 puan ortalama yaptım. Benim karne armağanı olarak buraya getirdiler. Kuzenlerimle birlikte çok eğlendik, çok hoş bir yer zaten” diye konuştu.

Zigana Dağı’nda kızakla kaymaktan büyük memnunluk duyduğunu söyleyen Fatih Çiçek (11), “Karnem âlâ olduğu için babam beni buraya getirdi, Bartın’dan gelen kuzenlerimle birlikte burada kayıyoruz. Zigana Dağı sahiden çok hoş bir yer. Burada çok eğleniyoruz. Birlikte kayak yapıyoruz, çok mutluyuz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda silahli saldiri duzenlenen is yerinde kimyasal sizinti 3rwL5eKR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı

SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.

İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.

Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin