Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Zelenskiy’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dünya liderlerinden tebrik telefonları gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı arayarak tebrik ettiğini belirterek, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Kendisini seçim zaferinden dolayı tebrik ettim. Ukrayna ile Türkiye arasında her düzeyde daha fazla işbirliğimizin halkımıza ve uluslararası istikrara daha fazla fayda sağlayabileceğinden eminim. Bölgemizin ve tüm Avrupa’nın güvenliği, dünya gıda güvenliği, uluslararası hukukun temel normlarının korunması, birlikte yaptığımız, yaptığımız ve yapacağımız şeydir” dedi.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra bugün Kamboçya Başbakanı Hun Sen ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de telefon görüşmeleri yaptığını ekleyerek, Rusya’ya karşı dünyanın birçok ülkesinden destek almaya devam ettiklerini söyledi. Danimarka’nın Ukrayna’ya 3 milyar dolarlık yeni askeri destek paketini onayladığını da hatırlatan Zelenskiy, “Savunmamızı güçlendirmek için ortaklarımızla yeni adımlar atıyoruz. Topraklarımızı tamamen özgürleştirmek için başka alternatifimiz yok. Bugün Danimarka’ya ayrıca teşekkür etmek isterim. Devletimizin desteklenmesi için Danimarka finans desteğini 3 milyar dolar arttırma kararı aldı. Parlamentoya, hükümete ve şahsen Sayın Başbakan Mette Frederiksen’e teşekkür ederim. Şimdi Danimarka’dan gelecek toplam savunma yardımı miktarı 4 milyar 700 milyon doları aşacak” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yenicede Ogrenciler LGS oncesi Goktepede eglendi2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Haziran, 2026 13:55 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Öğrenciler LGS öncesi Göktepe’de eğlendi

Yenice Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karabük Yenice Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan yaklaşık 100 ortaokul 8. sınıf öğrencisi için Göktepe Yaylası’nın eşsiz doğasında moral ve motivasyon etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yenice Kaymakamı Mert Çanga, Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün paydaşlığında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, doğayla iç içe keyifli vakit geçirme ve çeşitli sportif ile sosyal faaliyetlere katılma imkanı buldu. Program kapsamında öğrencilerle birlikte doğa yürüyüşü yapılırken, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yangın söndürme tatbikatı da gerçekleştirildi.

Gençlerin sosyal, kültürel ve çevresel bilinçlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisi ve memnuniyetiyle sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin