Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 14:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zelenskiy’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, "Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettim" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dünya liderlerinden tebrik telefonları gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim zaferinden dolayı arayarak tebrik ettiğini belirterek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Kendisini seçim zaferinden dolayı tebrik ettim. Ukrayna ile Türkiye arasında her düzeyde daha fazla işbirliğimizin halkımıza ve uluslararası istikrara daha fazla fayda sağlayabileceğinden eminim. Bölgemizin ve tüm Avrupa'nın güvenliği, dünya gıda güvenliği, uluslararası hukukun temel normlarının korunması, birlikte yaptığımız, yaptığımız ve yapacağımız şeydir" dedi. Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra bugün Kamboçya Başbakanı Hun Sen ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de telefon görüşmeleri yaptığını ekleyerek, Rusya'ya karşı dünyanın birçok ülkesinden destek almaya devam ettiklerini söyledi. Danimarka'nın Ukrayna'ya 3 milyar dolarlık yeni askeri destek paketini onayladığını da hatırlatan Zelenskiy, "Savunmamızı güçlendirmek için ortaklarımızla yeni adımlar atıyoruz. Topraklarımızı tamamen özgürleştirmek için başka alternatifimiz yok. Bugün Danimarka'ya ayrıca teşekkür etmek isterim. Devletimizin desteklenmesi için Danimarka finans desteğini 3 milyar dolar arttırma kararı aldı. Parlamentoya, hükümete ve şahsen Sayın Başbakan Mette Frederiksen'e teşekkür ederim. Şimdi Danimarka'dan gelecek toplam savunma yardımı miktarı 4 milyar 700 milyon doları aşacak" ifadelerini kullandı. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mart, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 4 bin 816 adet sentetik ecza ele geçirildi

Samsun’da polis tarafından düzenlenen operasyonda 4 bin 816 adet sentetik ecza ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü takımları, İlkadım ilçesinde K.Ö. (25) isimli şahsın ikametine operasyon düzenledi. Adreste yapılan aramada ebeveyn banyosunda bir kutu içine gizlenmiş halde 4 bin 816 adet sentetik ecza, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 44 adet tabanca fişeği ele geçirilirken, K.Ö. gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.