Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2023 14:19 tarihinde yayınlandı
0

Zelenskiy’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik ettim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dünya liderlerinden tebrik telefonları gelmeye devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı arayarak tebrik ettiğini belirterek, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüm. Kendisini seçim zaferinden dolayı tebrik ettim. Ukrayna ile Türkiye arasında her düzeyde daha fazla işbirliğimizin halkımıza ve uluslararası istikrara daha fazla fayda sağlayabileceğinden eminim. Bölgemizin ve tüm Avrupa’nın güvenliği, dünya gıda güvenliği, uluslararası hukukun temel normlarının korunması, birlikte yaptığımız, yaptığımız ve yapacağımız şeydir” dedi.

Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra bugün Kamboçya Başbakanı Hun Sen ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile de telefon görüşmeleri yaptığını ekleyerek, Rusya’ya karşı dünyanın birçok ülkesinden destek almaya devam ettiklerini söyledi. Danimarka’nın Ukrayna’ya 3 milyar dolarlık yeni askeri destek paketini onayladığını da hatırlatan Zelenskiy, “Savunmamızı güçlendirmek için ortaklarımızla yeni adımlar atıyoruz. Topraklarımızı tamamen özgürleştirmek için başka alternatifimiz yok. Bugün Danimarka’ya ayrıca teşekkür etmek isterim. Devletimizin desteklenmesi için Danimarka finans desteğini 3 milyar dolar arttırma kararı aldı. Parlamentoya, hükümete ve şahsen Sayın Başbakan Mette Frederiksen’e teşekkür ederim. Şimdi Danimarka’dan gelecek toplam savunma yardımı miktarı 4 milyar 700 milyon doları aşacak” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda saganak yagis dereleri tasirdi bahce ve ahirlar sular altinda kaldi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu’da sağanak yağış dereleri taşırdı: Bahçe ve ahırlar sular altında kaldı

Bolu’nun Gerede ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bir dere taşarken, köydeki birçok bahçe ve ahırı su bastı.

Gerede ilçesine bağlı Salur köyünde yağışlar etkili oldu. Akşam saatlerinde aniden bastıran ve kısa sürede etkisini artıran sağanak yağışın ardından, köyün içerisinden geçen dere taştı. Taşkın suları köy yollarına yayılırken, vatandaşlara ait bazı bahçeler ve ahırlar sular altında kaldı. Köylülerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye hızla AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan İl Özel İdaresi ekipleri, taşkının daha da büyümesini engellemek amacıyla iş makineleriyle dere yatağında geniş çaplı temizlik çalışması başlattı. AFAD ekipleri ve diğer görevliler ise su basan alanlarda su tahliyesi gerçekleştirerek vatandaşların mağduriyetini gidermek için seferber oldu. Ekiplerin bölgedeki su tahliyesi ve hasar tespit çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin