Reklam
Reklam
1 17
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mayıs, 2024 19:04 tarihinde yayınlandı
0

Zehra Teyze’den Uganda’ya Kurban Hediyesi

Küçük yaşta Müslümanların gördüğü zulümden etkilenerek yardım kampanyaları düzenleyen Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez, Kurban Bayramı’nda Afrika’da vekaletle kurban kesecek.

AW214735 02 scaled

Afrin şehidi Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar’ın şehitlik maaşının yüzde 10’unun bağışlanmasıyla “Zehra teyze” olarak tanınan Söylemez, Filistin’den Arakan’a kadar birçok ülkeye yardım götürdü.

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği aracılığıyla topladığı bağışlarla yardımlarını muhtaç ve mazlumlara ulaştıran Söylemez, bugüne kadar su kuyuları, mescitler, barınaklar ve gıda yardımlarıyla birlikte kıyafet gibi yardımlarda bulundu. Kurban Bayramı’nda Uganda’da vekaletle kurban kesecek olan Söylemez, 1 hisse kurban bedelinin 3 bin TL olduğunu açıkladı. Zehra Söylemez, “Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği olarak Afrika kurban organizasyonuna devam ediyoruz. 9 yıldır Afrika’da 6 bin 500 hisse kurban kestik. Bu yıl ise 2 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz. 1 hisse kurban bedeli olarak 3 bin TL belirledik. Uganda’da ihtiyaç sahibi ve muhtaç Afrikalı kardeşlerimize kurban etlerini ulaştıracağız.” dedi.

Derneğin merkezinin Safranbolu’da olduğunu ancak 15 Haziran’a kadar Karabük Ticaret ve Sanayi Odası girişinde yer alan irtibat bürosunda Karabüklü hayırseverlerin kurban bağışlarını alacaklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartin protokolu kurban bagisini kizilaya yapti dpH4KBeO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın protokolü kurban bağışını Kızılay’a yaptı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı yaşar Arslan, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu ve Amasra Kaymakamı Muhammed Çetin, kurbanlarını kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızılay’a bağışladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini açıkladığı Türk Kızılay tarafından başlatılan ’’Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye’’ isimli kampanya Bartın’da yoğun ilgi görüyor. Türk Kızılay Bartın Şubesi Başkanı Nihat Yalçın ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinin ardından Bartın Valisi Nurtaç Arslan, kurbanın kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Kızılay’a bağışlamıştı. Yalçın ve Kızılay yöneticilerinin ziyaret ettiği, Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu ve Amasra kaymakamı Muhammed Çetin’in ardından AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da kampanyaya destek verdi.

AK Parti İl Başkanı Arslan, Kızılay’a yapılan bağışlarla, vacip olan bir ibadetin yerine getirmek istediklerini ve dünyanın çeşitli coğrafyasında bayramı mazlum geçirenlere küçük de olsa bir el uzatmak istediklerini kaydetti. Ayrıca kendisinin Bartın’da kurban keseceğini de sözlerine ekleyen Arslan, ekonomik imkanı olan herkesin Kızılay’a bağış yapması için çağrıda bulundu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da, kampanya için bilgilendiren Yalçın ve Kızılay ekibine, yürüttükleri ulvi görev ve sorumluluk için de teşekkür etti. Aldatmaz, her zaman milletinin yanında olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, dünyanın diğer ucundaki mazlumları da asla unutmadığını ve unutmayacağını kaydetti. Aldatmaz, köklü bir tarihe sahip olan Kızılay gibi kuruluşlar vasıtasıyla Türk milletinin bir elinin de farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerinin üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Arslan ve Aldatmaz, tüm İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’nı da kutladı.

Kampanyaya destek verenlere teşekkür plaketi de takdim eden Yalçın, kampanyanın yoğun ilgi gördüğünü kaydetti. Kampanyanın önem ve sorumluluğunun da farkında olduklarını hatırlatan Yalçın, ’’Kurban Bayramı öncesi bağış kampanyalarını sürdürmeye ve iyiliğe vesile olmayı sürdürüyoruz. Güzel örneklerin ve yardımların çoğaldığı Bartın’da yaşamak için şehrin önde gelen isimlerinin bu yolda örnek olması büyük önem taşıyor. Birlik ve beraberliğin yanı sıra yardımseverliği ile de öne çıkan şehrimizde insanlar kurban bağışının önemini çok iyi idrak ediyor. Bu nedenle kampanyamız, yoğun ilgi görüyor. Destek olan herkese teşekkür ediyoruz, Allah-ü Teala, ibadetlerini, dualarını ve niyetlerini hayırlı eylesin. İsteyen herkesi Kızılay’ımızın uzattığı bu yardım, destek elini tutmaya ve ülkemizin ve dünyamızın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine de bayram yaptırmaya davet ediyoruz’’ diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin