Reklam
Reklam

ZBEÜ ile Düzce Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2024 20:07 tarihinde yayınlandı
0

ZBEÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARTMER) ile Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ARTMER) ile Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT) arasında karşılıklı hizmet alımı, iş birliği ve ortak girişimler ile ilgili analiz, araştırma-geliştirme, bilimsel ve teknik çalışmalara ait iş birliği protokolü imzalandı.

27. Uluslararası Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir tarafından imzalanan iş birliği protokolü, iki araştırma merkezi arasında karşılıklı olarak ihtiyaç duyulan test ile analizlerin gerçekleştirilmesini ve merkezlerden birinin diğerinden hizmet alımında bulunmasını kapsıyor.

İmza sonrasında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, duyduğu memnuniyeti dile getirerek protokolün iki taraf için de hayırlı olmasını dile getirirken, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ise bu protokol ile iki üniversitenin ilgili merkezleri arasındaki çalışma ve iş birliğinin daha verimli hâle getirilmesinin hedeflendiğini vurgulayarak, protokolün iki üniversite için de hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı

karadenizin zeugmasi hadrianopoliste kazi calismalari basladi vHpHzHs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin