ZBEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İki Program Akredite Edildi - Karabük Haber Postası
zbeu iktisadi ve idari bilimler fakultesinde iki program akredite edildi 2rmFdIdp jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2024 20:24 tarihinde yayınlandı
0
0

ZBEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde İki Program Akredite Edildi

ZBEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat ve İşletme lisans programları STAR tarafından akredite edildi.

ZBEÜ’de eğitim kalitesi artmaya devam ediyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İngilizce İktisat ve İşletme programları Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği (STAR) tarafından akredite edildi. Sürdürülebilir ve kaliteli eğitim anlayışı ile hareket eden Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin iki programın daha akredite olmasıyla birlikte eğitim çalışmalarının kalitesi de bir kez daha tescillenmiş oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ferda Çakmak, lisans programlarının uluslararası belirlenmiş kalite standartlarını karşılamış olması ve bunun bağımsız kuruluşlar tarafından tescillenmesinin önemli olduğunu ifade etti. Çakmak, İİBF ailesi olarak akreditasyon sürecinde yoğun çaba gösterdiklerini belirterek, süreçte emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini sundu.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eğitim ve öğretim kalitesinin akreditasyon belgeleriyle taçlandırılmasının yanında bundan sonra da yapacakları yeni çalışmalar ve gösterecekleri çabalarla Üniversitenin çok daha kaliteli ve ileri bir seviyeye taşınacağından hiç şüphesi olmadığını belirtti. Rektör Özölçer fakültede bünyesinde yer alan, henüz akredite olmayan programların da akreditasyon süreçlerini tamamlamalarının önemli olduğunu ve bu konuda gereken desteğin sağlanacağını ifade etti. Ayrıca, bu zorlu süreçte emeği geçen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcıları, Bölüm Başkanları, Anabilim Dalı başkanları ile akademik, idari personel ve tüm öğrencileri tebrik etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda kiz cocugu attigi mesajla kurtarildi 4 gozalti ngjlcwKV
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da kız çocuğu attığı mesajla kurtarıldı: 4 gözaltı

Samsun’un Atakum ilçesinde alıkonulduğunu iddia ederek cep telefonundan mesaj atıp yardım isteyen 16 yaşındaki kız çocuğu, polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Atakum ilçesi Körfez Mahallesi 5082 Sokak üzerindeki bir bekar evinde saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki B.B. adlı kız çocuğu uyuşturucu içilen ortamda alıkonulduğunu ve evden çıkmasına izin verilmediğini ileri sürerek bir yakınına cep telefonuyla mesaj atıp yardım istedi. Olay polise haber verildi. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adrese operasyon düzenledi.

Polis ekipleri tarafından eve yapılan baskında B.B. adlı kız çocuğu kurtarılırken, evde N.T. (17) adlı bir kız çocuğunun daha bulunduğu tespit edildi. Yapılan incelemelerde evde bulunan şahısların uyuşturucu kullandıkları tespit edildi. Operasyonda uyuşturucu içme aparatları ile bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla ilgili yardım isteyen kızın ablası E.G. (20) ile N.B. (19), C.K. (23) ve C.Ö.Ç. (27) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 1’i kadın 4 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin