karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ZBEÜ finansal sürdürülebilirlikte dünya sıralamasında 299 basamak yükseldi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, RUR (Round University Ranking) Finansal Sürdürülebilirlik alanında önemli başarı elde etti.
Dünyanın önde gelen üniversite sıralaması kuruluşlardan biri olan Round University Ranking (RUR) tarafından açıklanan sonuçlara göre ZBEÜ dünya genel sıralamasında 1088. sırada yer alırken, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise 47. sıraya yerleşti. Kalite odaklı yönetim anlayışı ile çevreye duyarlılık konularında önemli atılımlar yapan ZBEÜ Finansal Sürdürülebilirlik (Financial Sustainability) kategorisinde 2023 yılında Türkiye’de 38.; Dünya’da ise 1179’uncu sırada yer almıştı. 2024 yılında önemli bir gelişim kaydeden üniversitemiz Finansal Sürdürülebilirlik kategorisinde Türkiye’de 28.; Dünya genelinde ise 880. sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attı.
Dünya üniversitelerini Öğretim, Araştırma, Uluslararası Çeşitlilik ve Finansal Sürdürülebilirlik başlıkları altında toplam 20 göstergeye göre değerlendiren RUR, dünyanın en tanınmış ve prestijli üniversite sıralamaları arasında bulunuyor. Üniversitelerin değerlendirilmesinde eğitim yüzde 40, araştırma yüzde 40, uluslararası çeşitlilik yüzde 10 ve finansal sürdürülebilirlik yüzde 10 ağırlığa sahip.
RUR Rankings Agency tarafından bu yıl 15. yapılan değerlendirmenin Eğitim kategorisinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi dünya sıralamasında 1067’nci olurken; Türkiye’deki üniversiteler arasında 42’nci sıraya yerleşti. Araştırma alanında ise ZBEÜ dünya genelinde 1068’inci, Türkiye sıralamasında ise 47. oldu.
Diğer yandan sıralamanın üçüncü kategorisi olan uluslararası çeşitlilik kategorisinde ZBEÜ dünya genelinde yapılan sıralamada 993. sıraya yerleşirken Türkiye üniversiteleri arasında ise 45. sırada yer aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Şubat, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Boluspor – İstanbulspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin