Zayıflamak için gittiği özel hastanede hayatını kaybetti - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:32
Güneş 06:57
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:01
Yatsı 20:21
İftara son --:--
zayiflamak icin gittigi ozel hastanede hayatini kaybetti VKdn6OSi jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zayıflamak için gittiği özel hastanede hayatını kaybetti

Ordu’nun Fatsa ilçesindeki özel bir hastanede, kilo vermek için mide küçültme operasyonu olan 26 yaşındaki Neslihan Yılmaz, işlem sonrası rahatsızlanınca 2 kez daha ameliyat edildi. Bir süre sonra, her biri yaklaşık 5 saat süren 2 ameliyat daha olan genç kız hayatını kaybederken, ailesi ise doktor ve hastaneden şikayetçi oldu.

Samsun’un Terme ilçesinde yaşayan Yılmaz ailesinin 3 çocuğundan biri olan ve Ankara’da çağrı merkezinde çalışan Neslin Yılmaz (26), fazla kilolarından kurtulmak için Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Özel Medi-Tech Hastanesi’nde operasyon geçirmeye karar verdi. 27 Mayıs 2024 tarihinde yapılan tahlillerin ardından aynı gün operasyona alınan Yılmaz, ameliyat sonrası 3 gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edildi. Eve döndüğünde rahatsızlanan Yılmaz, yeniden hastaneye gitti. 12 ve 17 Haziran 2024 tarihlerinde her biri yaklaşık 5 saat süren ameliyatlara alınan Neslihan, 21 Haziran 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

‘Ameliyat öncesi değerlerin yüksek çıktığı iddiası’

Kızlarını kaybeden acılı aile, operasyonu gerçekleştiren genel cerrahi uzmanı ve hastane yönetiminden, ‘taksirle ölüme neden olma ve sair suçlar’ gerekçesiyle şikayetçi oldu. Anne Zübeyde Yılmaz tarafından mahkemeye sunulan şikayet dilekçesinde, “Ameliyat gerçekleşmeden önce kızımın değerleri alındığında bazı değerlerinin yüksek çıkması nedeniyle ameliyatın gerçekleşmeyeceği söylendi. Özellikle trigliserid: 1.123, CRP:16,5 çıktığından anestezi uzmanı tarafından bu değerlerle ameliyata alınamayacağı bilgisi verilmişti. Doktor Erkan Aksoy kızımın değerlerinin yüksek çıkması nedeniyle anestezi doktorunun ameliyata izin vermediğini ama daha önce bu şekilde ameliyat yaptığını bir sorun oluşmadığını, kendisinin anestezi doktorunu ikna ettiğini söyledi. Bu değerlerin düşmesi için ve kızımın ameliyata uygun değerlere ulaşması için beklenmesi gerekirken, aynı gün 27 Mayıs 2024 tarihinde Fatsa Medi-Tech Hastanesinde Doktor Erkan Aksoy tarafından ameliyat edilmiştir. Bu ameliyattan sonra kızım hiç iyileşemedi ve hayatını kaybetti” ifadelerine yer verdi.

“Doktoru, ‘çok su içtiğin için rahatsızlanıyorsun’ dedi”

Kızının, ilk ameliyatı geçirdikten sonra sürekli olarak rahatsızlandığını söyleyen anne Zübeyde Yılmaz, “Neslin ameliyat olmak istedi. Ordu’nun Fatsa ilçesindeki Medi-Tech Hastanesi’ne yatırdık ve tahlillerini yaptırdık. Bize, 27 Mayıs 2024 tarihinde hastaneye yatırılacağı ve ameliyat yapılacağı söylendi. Tahlilleri yapıldı ve o gün ameliyata alındı. Ameliyat yapıldıktan sonra 3 gün hastanede kaldık ve sonrasında eve döndük. Eve döndüğümüzde kızım hiçbir şey yiyemiyor, sürekli kusuyordu. O günden sonra kesinlikle uyku ve dinlenmesi yoktu, nefes almakta da zorlanıyordu. Doktor ile görüşerek yeniden hastaneye gittik ve doktor ile görüşmemizde kızıma ‘suyu çok içiyorsun, fazla içme, ondan oluyor’ dediler” dedi.

“Kızımı 2 kere daha ameliyata aldılar, çocuğumu mahvettiler”

İlk ameliyatın ardından kızının ikinci defa ameliyata alındığını ve doktorun kendilerine “Özür dilerim, hakkını helal et, benim hatammış, mide dönmesi olmuş” dediğini ileri süren anne Zübeyde Yılmaz, “Bu esnada kızım düzelmedi, sürekli ateşleniyordu. Çocuğum hiç rahat değildi, uyku da uyuyamıyordu. Sonrasında hastane üçüncü ameliyata alacağını söyledi ve aldılar. Bu ameliyattan önce zaten bizi bayram nedeniyle kadın doğum servisine verdiler, bu serviste klimalar da kapandı. Tek hasta biz olduğumuz için klimaları açmadılar. Hastanedekiler ve hemşireler bizi azarladı, kızımın fotoğraflarını çekip doktoruna atıyordum ve halinden haberdar atıyordum, buna da izin vermediler. Kötü şeyler yaşadık. Sonrasına ben kızımı kaybettim. Doktor ve hemşirelerden şikayetçiyim. Doktorun hatası olduğuna inanıyorum. Benim çocuğum ger gelmeyecek, imkanı yok. Benim çocuğumu mahvettiler” şeklinde konuştu.

“Kızımın iyi olduğunu söylediler, hayatını kaybetti”

Hastanede kaldıkları yaklaşık bir aylık süreçte kızlarının durumu hakkında kendilerine sağlık bilgi verilmediğini ve sürekli olarak durumunun iyi olduğunu söylediklerini aktaran anne Yılmaz, “26 gün boyunca biz hastanede yattığımız süreçte hastane yönetimi ve doktordan hiçbir şekilde açıklama yapılmadı. Kızım vefat ettikten sonra da açıklama yapılmadı. Ben halen açıklama bekliyorum, benim çocuğumun neden vefat ettiğini öğrenmek istiyorum. Hastane sürecinde ne yaşadı? Çok kötü şeyler oldu ama hiçbir açıklama yapılmadı. Çocuğumun başında dosya bile yoktu, tansiyonu ölçüldüğünde, kan tahlili yapıldığında sorduğumuzda bize sadece ‘çok iyi’ dediler, başka da bir şey bilmiyoruz” diye konuştu.

“Büyük umutlar ile bu yola çıkmıştı”

Vefat eden Neslihan’ın kardeşi Mihriban Yılmaz (24) ise “Ablam Neslihan, büyük umutlar ile mutlu olacağını düşünerek bu yola çıkmıştı. Böyle olacağını bilmiyordu, sonradan kendisi de çok pişman oldu ve üzülmüştü. Onu çok özlüyorum. İnşallah Türk adaleti yapılması gereken her şeyi yapar, adalete güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Dr: “Cerrahi olarak bir hata olmadığına eminim, olayın yargıya taşınmasını ben de istiyorum”

Operasyonlarda ‘cerrahi bir hata’ olmadığını belirten Opr. Dr. Erkan Aksoy, “Ben cerrahi bir hata olmadığına eminim. Bu bir komplikasyon, bütün müdahaleleri yaptım. Ameliyatları yaptım, geceleri uyumadım ve yoğun bakım sürecinde ilgilendik. O ameliyatları yapmamız gerekiyordu. Ben insanların acısını, annenin psikolojisini anlıyorum, sonuçta kızını kaybetti. Ben hatamın olduğunu kabul etmiyorum ve olayın yargıya taşınmasını ben istiyorum, bir şey olmadığı ortaya çıksın ki ben bundan eminim. Bilirkişiye gittiği zaman ‘bunların bu şekilde yapılması lazımmış, hepsi yapılmış ancak olmamış’ denileceğinden eminim” ifadelerine yer verdi.

“Tüp mide ameliyatından sonra mide dönebiliyor”

Opr. Dr. Aksoy, şunları söyledi:

“Hastamı kaybettiğim için ben de çok üzgünüm. Ben böyle bir şeyi açıkçası hiç ön görmüyordum. Hastamın son ameliyatından sonra karın içi toparlandı, sıkıntı yoktu, kan değerledi düzeliyordu ama hasta kötüye gidiyordu. Ben yanlışım ve cerrahi bir hatam olduğunu kesinlikle kabul etmiyorum. Yaptığım işin sonuna kadar arkasındayım. Bu olay yargıya taşınsın, sonuçta ortada bir muamma var. Her şey kayıt altında. Midede dönme oluyor, bunun benimle bir alakası yok. Tüp mide ameliyatından sonra mide dönebiliyor. Bu döndükten sonra benim cerrah olarak ona müdahale etmem gerekiyor, ben de yapılacakları yaptım.”

Hastane açıklama yapmak istemedi

Hastane yetkilileri ise konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediklerini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

uzunkum yasam alani projesinde saha calismasi baslatti v1jw5tjB

Uzunkum Yaşam Alanı Projesinde saha çalışması başlattı

kastamonuda cocuklar muzikal gosterisiyle bulustu 9FNx4mPs

Kastamonu’da çocuklar müzikal gösterisiyle buluştu

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

tasarim6

Yüzmede Büyük Başarı Muhammed Fatih Lord Türkiye Finallerine Katılma Hakkı Kazandı

tasarim4

Ramazan’a özel ‘Türk ve İslam Eserleri’ sergisi açıldı

tasarim2

Otomobil şarampole devrildi

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mart, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende sağlık çalışanları bir araya geldi. Valilik binası önünde gerçekleştirilen programda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulurken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sağlık sistemine ilişkin önemli mesajlar verildi.

Törene; Hande Aydemir, Şenol Yavuz, Levent Atik, Muzaffer Parlak, Zihni Yamak, Nevzat Çimenoğlu, Serhat Bilir ve Ulufer Çelebi katıldı. Törende basın açıklamasını okuyan Dr.Nevzat Çimenoğlu, 14 Mart tarihinin yalnızca bir bayram günü olmadığını, aynı zamanda önemli bir tarihsel miras taşıdığını vurguladı. Çimenoğlu, 14 Mart 1827’de modern tıp eğitiminin başlamasının yıl dönümünün kutlandığını hatırlatarak, 14 Mart 1919’da işgal altındaki İstanbul’da tıbbiyelilerin gösterdiği direnişe dikkat çekti.

Bu tarihsel duruşun hekimliğin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda topluma karşı sorumluluk taşıyan bir görev olduğunun göstergesi olduğunu belirten Çimenoğlu, 14 Mart tarihinin aynı zamanda direniş ve sorumluluk günü olduğunu ifade etti.

Tören, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlaması ve hekimlik mesleğinin değerine vurgu yapılmasıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Namaz Vakitleri

Karabuk
14
Mart Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 24
Öğle Vakti
Şuanki vakit
Öğle
  İmsak
05:32
  Güneş
06:57
  Öğle
13:04
İkindi vaktine kalan süre
 
  İkindi
16:22
  Akşam
19:01
  Yatsı
20:21

Video Haberler

zonguldakta 14 mart tip bayrami torenle kutlandi WfQWe5t4

Zonguldak’ta 14 Mart Tıp Bayramı törenle kutlandı

uzunkum yasam alani projesinde saha calismasi baslatti v1jw5tjB

Uzunkum Yaşam Alanı Projesinde saha çalışması başlattı

kastamonuda cocuklar muzikal gosterisiyle bulustu 9FNx4mPs

Kastamonu’da çocuklar müzikal gösterisiyle buluştu

tasarim8

Vali Oktay Çağatay, Öğrencilerle İftar Programında Buluştu

tasarim6

Yüzmede Büyük Başarı Muhammed Fatih Lord Türkiye Finallerine Katılma Hakkı Kazandı

tasarim4

Ramazan’a özel ‘Türk ve İslam Eserleri’ sergisi açıldı

tasarim2

Otomobil şarampole devrildi