Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
31 Ağustos, 2020 10:57 tarihinde yayınlandı
0

Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümü hafta sonu kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yılı kutlamaları kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Karabük’te de sadece çelenk sunma töreni ve şehitlik ziyareti düzenlendi.
Covid-19 salgın hastalığı nedeniyle sosyal mesafe kurallarına göre yapılan törene; Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Baro Başkanı Rıdvan Erdoğan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti il temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Fuat Gürel ile Belediye Başkanı Rafet Vergili tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Kent Meydanında düzenlenen tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajının okunması ile sona erdi.
5000 Evler Şehitliğinde şehitler için okunan Kur-an’ı Kerim Tilaveti ve yapılan duanın ardından Vali Fuat Gürel ve beraberindeki il protokolü tarafından şehitliklere karanfil bırakılması ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yılı kutlama programı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta orman yanginina karsi isbasi egitimleri suruyor F6CrGH97
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta orman yangınına karşı işbaşı eğitimleri sürüyor

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına karşı hazırlık kapsamında yürütülen Yangın İş Başı Eğitimleri aralıksız devam ediyor.

Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen eğitimler, Orman Bölge Müdürü Halil Oflu riyasetinde ve Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde yürütülüyor.

Eğitimlerin açılışında konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, orman yangınlarıyla mücadelenin önemine dikkat çekerek personelin her an göreve hazır olması gerektiğini vurguladı.

Oflu, “Karşımızdaki düşman acıkmıyor, susamıyor, yorulmuyor ve uyumuyor. Biz de bu nedenle eğitimlerimizi sıklaştırarak bu mücadelede gücümüzü artırıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaşanan yangınlardan önemli dersler çıkardık” dedi.

Yangınla mücadelede ekip ruhunun önemine değinen Oflu, “Bireysellik değil ekip çalışması esastır. Her personel ekip arkadaşının eksiğini tamamlayacak, sahada boşluk bırakılmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Eğitimlerde Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ersan Kabakçı ve Zonguldak Orman İşletme Müdürü Suat Ataş tarafından yangına ilk müdahale teknikleri, arazöz ve ekipman kullanımı, iş sağlığı ve güvenliği, haberleşme sistemleri ve acil durum iletişimi konularında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Yetkililer, eğitimlerle personelin yangına hızlı, koordineli ve güvenli müdahale kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini belirterek, Yeşil Vatan’ın korunması için hazırlıkların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin