ZONGULDAK Belediyesi zabıta ekipleri, kent merkezinde gıda üzerine faaliyet gösteren iş yerlerine denetim yaptı.
Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri başta lokanta, pastane ve restoran olmak üzere birçok iş yerini denetledi.
Yapılan denetimlerde ruhsat kontrolü, hijyen ve mutfakta görev yapan personelin kıyafetlerine bakıldı. Zabıta ekipleri denetim sırasında usule uygun olmayan bazı iş yerlerine sözlü uyarıda bulundu. Zabıta ekipleri halkın sağlığını olumsuz etkileyecek durumlara taviz vermeyeceklerini ifade ederek denetimlerin devam edeceğini belirtti.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEUN) klasik hale gelen bahar şenliği BEUN Fest, bu yıl 28. defa düzenleniyor. Şenlik, 15 Temmuz Kampüsü’nde kortej yürüyüşü ile başladı.
Yürüyüşe BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’in yanı sıra üniversite protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ortaokul öğrencilerinden oluşan bando kadrosunun eşlik ettiği yürüyüş, şenlik alanında son buldu. Burada kurdele bölümü ile şenliğin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Açılışta basın mensuplarına konuşan Rektör Özölçer, "Yine bir bahar şenliğinde, BEUN Fest 2025’te birlikteyiz. Öğrencilerimizin imtihan öncesi devirde moral bulması, hazırlıklarını sunabilmesi ve etkinlikler aracılığıyla kentle bütünleşmesi için bu şenliği düzenliyoruz. 28 yıldır sürdürdüğümüz bu geleneği her yıl geliştirerek sürdürüyoruz. Havanın da hoş olmasıyla bu yılın şenliği verimli geçecektir. Sanatkarlarımız da etkinliklerde yer alacak" dedi.
Rektör Özölçer ve protokol üyeleri, açıklamanın akabinde stantların açılışını yaptı ve şenlik alanını gezdi. Şenlik müddetince çeşitli fakülte, kulüp ve öğrenci toplulukları hazırladıkları etkinliklerle kendilerini tanıtacak.