Reklam
Reklam

Zabıta Ramazan Denetimlerine Başladı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Haziran, 2014 14:53 tarihinde yayınlandı
0

Karabük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan ayında da sağlıklı gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, gıda işletmelerinde hijyen ve ruhsat denetimi yapıyor.

Gıdaların son kullanma tarihlerini, bozuk olup olmadıklarını ve saklama koşullarını da kontrol eden Zabıta Ekipleri, üretimde çalışanların kurallara uyup uymadıklarını da denetliyor.

Sağlıksız ortamda üretimi yapılan, saklanan ve satışa sunulan gıda ürünlerinin satışına izin verilmezken, Ekmek fırınları, restoranlar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri yapan yerler özellikle gözetim altında tutuluyor.

Denetimlerde; İşyerlerinde yapılan incelemelerde, satışa sunulan ürünlerin gramajı ve sağlığa uygunluğu ile vergi levhası ve işyeri açma ruhsatı gibi tüm konular titizlikle inceleniyor. Eksikleri olan işletmelere gerekli uyarılar ve yasal işlemler yapılıyor.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, zabıta ekiplerinin yıl boyunca denetim yaparak halkın huzur ve güvenliğini sağladığını belirterek; “Ekiplerimizin denetimleriyle hemşerilerimiz sofralarında sağlıklı gıda tüketiyorlar. Ekiplerimizin denetimleri Ramazan öncesinde ve Ramazan ayı içerisinde de yoğun olarak devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü

yola sacilan tuglalar ulasimi tek yone dusurdu UUlfGEVh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin