blank
Berkay Doğan tarafından
29 Ekim, 2024 11:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yüzlerce Kişi Cumhuriyet İçin Yürüdü

Karabük'te Cumhuriyet'in 101. Yılı Dönümü kutlamaları çerçevesinde yüzlerce kişinin katılımı ile fener alayı düzenlendi.

Karabük Valiliği tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde Fener Alayı düzenlendi.  Beşbinevler Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde metrelerce uzunluktaki Türk Bayrağı ve meşalelerle 100. Yıl Mahallesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı'nın okunduğu programda konuşan Vali Mustafa Yavuz, Cumhuriyet'in 101 yıl önce büyük zorluklarla kurulduğunu belirterek, " 101 yıl önce, büyük zorluklar ve destansı bir mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; fedakâr ve kahraman Türk Milleti’ni saygı ve minnetle anıyorum. Minnettarız. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı’na, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz'a; vatanı, milleti, bayrağı, bağımsızlığı, ezanı ve mukaddesatı uğuruna bu topraklar için şehit düşen aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Hayatta olan tüm gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Geçen hafta, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ)'a karşı gerçekleştirilen hain terör saldırısını nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Bu hain saldırıda, şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.

Bu devlet ve bu millet, bu hainliğin hesabını dün olduğu gibi, bugün de mutlaka soracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Aziz Milletimizin desteği ile bu ülkenin; varlığına, birliğine, bağımsızlığına, demokrasisine kast eden; PKK’sından, DEAŞ'ına, hain FETÖ terör örgütünden diğer tüm terör örgütleri ile mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de kesintisiz ve kararlılıkla devam edecektir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 101 yıl önce tüm yokluk ve zorluklara rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde nasıl ki, Cumhuriyetimizi kurduysa, bizler de birliğimizi, beraberliğimizi,

kardeşliğimizi koruyarak; Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkacağız ve ilelebet hep birlikte yaşatacağız.

Cumhuriyet Kenti Karabükümüz’de, Karabüklü Hemşehrilerimizin devleti, milleti, bağımsızlığı, bayrağı, demokrasisi, ezanı ve mukaddesatı söz konusu olduğunda, gözünü kırpmadan bu değerlere kahramanca sahip çıktığına tarih şahittir. Çünkü bu topraklar; vatanı, bayrağı, bağımsızlığı, birliği, demokrasisi ve ezanı uğruna şehadet şerbetini içen 76 şehidini bağrına basmıştır. Yine Karabük, kahraman 185 gazisi ile gurur duymaktadır.

Bu duygu ve düşünceler ile; tüm Karabüklü Hemşehrilerime şükranlarımı sunarken, Milletimiz, Devletimiz ve Cumhuriyetimiz sonsuza kadar var olsun. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun" dedi. 

Fener Alayı, şehitlerimiz için yapılan dua ve konuşmaların ardından, Vali Mustafa Yavuz İl Protokolü’nün sahneden Cumhuriyetimizin 101.kuruluş yıldönümünü kutlamasıyla sona erdi.

Fener alayına Vali Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmanın ardından program sona erdi.

Fener alayına Vali Yavuz ve eşi Süreyya Yavuz, AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ekim, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

KASEM’den “Yapay Zekâ ile Etkili LinkedIn Kullanımı” semineri

Karabük Üniversitesi Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASEM) tarafından çevrim içi düzenlenen "Yapay Zekâ ile Tesirli LinkedIn Kullanımı" semineri ağır ilgi gördü.
KASEM Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökerik’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerde, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Erkan sunum yaptı.
Erkan, iştirakçilere yapay zekâ takviyeli araçlarla LinkedIn üzerinde profesyonel görünürlüğün nasıl artırılabileceğini, iş ve akademi dünyasında tesirli ağ kurma prosedürlerini ve ferdî marka oluşturma stratejilerini aktardı. Ayrıyeten, LinkedIn profil idaresi, içerik üretimi ile yapay zekâ dayanaklı özgeçmiş ve kapak mektubu hazırlama bahislerinde uygulamalı örnekler sundu.
Seminerde toplumsal medyanın profesyonel gelişimde hakikat ve tesirli kullanımına dair kıymetli noktalara da değinildi. İştirakçilerin sorularını yanıtlayan Erkan, dijital çağda meslek gelişimi için LinkedIn’in stratejik kullanımının ehemmiyetini vurguladı.
Program sonunda kayıt yaptıran iştirakçilere, e-Devlet üzerinden sorgulanabilir sertifika ve iştirak evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin