Yüzlerce alabalık derelere salındı - Karabük Haber Postası
yuzlerce alabalik derelere salindi 8YHm7Ps8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Haziran, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Yüzlerce alabalık derelere salındı

Bolu’da orman içi sulardaki doğal alabalık popülasyonlarını artırmak gayesiyle yüzlerce alabalık doğal ömür alanlarına salındı.

Bolu Tabiat Muhafaza ve Ulusal Parklar (DKMP) Şube Müdürlüğü tarafından Abant Alabalık Üretme İstasyonu’nda ihtimamla yetiştirilen yerli alabalıklar, Bolu’daki uygun dere ve göletlere bırakıldı. Yetkililer, alabalıkların doğal ortama ahenk sağlamasıyla birlikte ekosistemin dengeleneceğini ve yerli tiplerin korunmasına katkı sağlanacağını belirtti. Salımın bilhassa jenerasyonu tehdit altında olan kırmızı benekli alabalıkların devamlılığını sağlamak açısından kıymetli olduğu vurgulandı. Çalışmaların önümüzdeki devirlerde de farklı bölgelerde devam edeceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saanay
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç’tan 3 Nisan ve KARDEMİR Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 3 Nisan Sanayi Günü ve KARDEMİR’in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir fabrikanın temellerinin atıldığı gün olmadığını, Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

KARDEMİR’in “fabrika yapan fabrika” unvanıyla Türk sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, bu sürecin Cumhuriyet’in sanayi hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Karabük’ün küçük bir yerleşimden sanayinin merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Keskinkılıç, kentin işçisi, mühendisi ve sanayicisiyle Türkiye’nin üretim gücünü temsil ettiğini kaydetti.

3 Nisan’ın emeğin ve alın terinin günü olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, sanayiye katkı sunan tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin