Yusuflu Hıdırellez ve Güreş Şenliği 10 Mayıs’ta yapılacak - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
yusuflu hidirellez ve gures senligi 10 mayista yapilacak YvDXj217
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yusuflu Hıdırellez ve Güreş Şenliği 10 Mayıs’ta yapılacak

Sinop’un Türkeli ilçesine bağlı Yusuflu köyünde, her yıl büyük bir coşkuyla kutlanan klâsik Hıdırellez ve Güreş Şenlikleri’nin bu yıl 10 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Yöre halkının ağır iştirak gösterdiği, kültürel pahaların yaşatıldığı ve cet sporu güreşlerin büyük ilgi gördüğü bu aktifliğe, etraf vilayet ve ilçelerden de büyük bir iştirak bekleniyor.

Köy Muhtarı Yıldıray Sarı yaptığı açıklamada, şenliklerde uzun bir ortadan sonra ağalık seçiminin de yer alacağını duyurdu. Güreş karşılaşmalarına sadece lisanslı sportmenler katılabileceği, bu nedenle, güreşçilere Türkeli İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne başvurarak lisanslarını temin etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Muhtar Sarı, aktifliğe tüm vatandaşları davet ederek, hem tabiatla iç içe hoş bir gün geçirmeleri hem de klasik kıymetleri birlikte yaşatmaları davetinde bulundu.

Katılımcılar, hem baharın gelişini kutlayacak hem de kıyasıya geçen güreş müsabakalarını izleme fırsatı bulacak.

Etkinlik kapsamında düzenlenecek ağalık seçimi ise şenliğe başka bir heyecan katacak. Yöre halkının ağır ilgi göstermesi beklenen seçimde, adaylar köyün toplumsal dayanışmasına katkı sunmak için yarışacak. Ağalık misyonunu üstlenecek kişi hem maddi dayanak sağlayacak hem de köyün kültürel etkinliklerinde öncü rol oynayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sssss 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
29 Nisan, 2026 14:31 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ ile Essen arasında stratejik ortaklık adımı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık başkanlığındaki heyet, Almanya’nın Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen’i ziyaret ederek akademik, ekonomik ve teknolojik alanlarda iş birliğini güçlendirecek temaslarda bulundu. Görüşmede iki bölge arasında stratejik ortaklık sürecinin temelleri atıldı.

Karabük Üniversitesi heyetinin Almanya temasları kapsamında gerçekleşen ziyarette, uluslararası akademik iş birlikleri, üniversite-sanayi entegrasyonu, öğrenci değişim programları ve yatırım odaklı projeler ele alındı.

Görüşmede Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a; Almanya Karabük-Yeniceliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Muhammet Balaban, Doç. Dr. Mustafa Polat, Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Dr. Öğr. Üyesi İsa Avcı ve Öğr. Gör. Adnan Ucur eşlik etti.

“Uluslararası iş birliğinde yeni dönem”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda Avrupa’daki akademik ağları genişletmeye devam ettiklerini belirterek, Essen ile başlatılan sürecin yalnızca öğrenci değişimiyle sınırlı olmayacağını ifade etti.

Kırışık, Erasmus programları ve ortak araştırma projeleriyle öğrenciler ve akademisyenler için dünya standartlarında fırsatlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydederek, Ruhr bölgesinin sanayi tecrübesiyle Karabük Üniversitesinin dinamik yapısını birleştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İş birliğinin bilimsel üretimin teknolojiye ve ekonomik değere dönüşmesine katkı sunacağını vurgulayan Kırışık, Essen Belediye Başkanı Thomas Kufen’i Karabük’e davet ederek ortak projelerin yerinde değerlendirilmesini istediklerini dile getirdi.

“EKONOMİK MERKEZ HEDEFİ MASAYA YATIRILDI”

Essen Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Kufen ise bölgedeki Türk toplumunun bilim ve teknoloji alanındaki katkılarına dikkat çekerek, iş insanları arasındaki bağları güçlendirecek adımlar üzerinde durduklarını söyledi.

Görüşmede, yaz aylarında Essenli iş insanlarından oluşacak bir heyetin Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirmesi ve istihdam odaklı projelerde Avrupa Birliği fonlarından yararlanılması konusunda mutabakata varıldığı öğrenildi.

Temaslarda Essen’in Türkiye-Almanya ekonomik ilişkilerinde stratejik merkezlerden biri haline gelmesine yönelik projeler de değerlendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin