Yapımı tamamlanan ve test enerji üretimlerine başlayan Yusufeli Barajı’nda önemli bir test daha başarıyla tamamlandı. Barajın en yüksek seviyesi olan 711 kotuna kadar su seviyesi sağlandı. Bu kritik aşama, barajın tam kapasite ile çalışabilmesi için gerekli testlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösterdi.
Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde elektrik üretimine devam ediyor. Barajın en yüksek seviyesi olan 711 kotuna kadar su seviyesi sağlanırken, bu kritik aşama barajın tam kapasite ile çalışabilmesi için gerekli testlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini gösterdi.
Kapaklar açıldığında, 275 metre yükseklikten dökülen su etkileyici bir şelale görüntüsü oluşturdu. Bu görsel şölen, barajın mühendislik harikası olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.


Yusufeli Barajı’nda üst kapakların testleri tamamlandı
Safranbolu’da “Spor Aşkı Engel Tanımaz” şenliği coşkusu
Karabük’ün Safranbolu ilçesinde, Engelliler Haftası kapsamında “Spor Aşkı Engel Tanımaz Şenliği” gerçekleştirildi.
Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde Safranbolu İlçe Stadyumu’nda düzenlenen etkinliğe özel bireyler, çeşitli kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı.
Programda konuşan Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç, Gençlik Hizmetleri Müdürü Hüseyin Bilicioğlu ve Karabük Sakatlar Derneği Başkanı Muhittin Yılmaz, engelli bireylerin sosyal yaşama katılımının önemine dikkati çekerek sporun birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.
Şenlik kapsamında çeşitli spor etkinliklerinin yanı sıra uçurtma şenliği, ebru sanatı çalışmaları ve sosyal aktiviteler düzenlendi.
Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte özel bireyler gönüllerince eğlenirken, program sonunda organizasyona katkı sunan kurum ve gönüllülere teşekkür edildi.

