Artvin'de baraj suları altında kalan Yusufeli ilçesinin eski yerleşim yerinde olta balıkçılığı başladı. Gezip dolaştıkları ilçenin üzerinde amatör balıkçılar bu kez oltalarını attı.
Artvin’de Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, kemer baraj sınıfında 275 metreyle Türkiye’nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES’te su seviyesi yükselmeye devam ediyor. 22 Kasım'da su tutmaya başlayan baraj, Yusufeli ilçe merkezi ile Yeniköy, Tekkale, Irmakyanı, Çeltikdüzü, Çevreli, İşhan ve Meşecik köylerini sular altında bıraktı.
Sular altında kalan ilçede tekne turları başlarken, amatör olta balıkçıları, baraj gölüne oltalarını attılar. Eskiden gezip dolaştıkları ilçenin bu kez cadde ve sokaklarını teknelerle dolaşan amatör balıkçılar, baraj gölünde nasiplerini aradı.
Oltalarını baraj gölüne atan amatör balıkçılar, baraj gölünde olta balıkçılığını başlatmış oldu.
Türkiye’nin en büyük barajının gövdesinde balık tuttuklarını ifade eden Amatör olta balıkçısı Soner Demirci, “Yusufeli eski yerleşim yerinin hemen üzerindeyiz şuan. Kendimize böyle güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Amatör balıkçılık olarak amatör teknemizde balık tutuyoruz” ifadelerini kullandı. (İHA)
Kastamonu Üniversitesi’nden 15 Temmuz’un yıl dönümünde çevrim içi sergi
Kastamonu Üniversitesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında erişime açılan çevrim içi stant, 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Ulusal Birlik Günü kapsamında düzenlenen "Zaferin İsmi Türkiye" temalı Memleketler arası Çevrim İçi 2025 Karma Standı erişime açıldı. 15-30 Temmuz tarihleri ortasında çevrim içi olarak gerçekleştirilen stant, farklı coğrafyalardan sanatkarları bir ortaya getirdi. Kastamonu Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra, Türkiye, Mısır, Makedonya, Çeçenistan, Fas, Arnavutluk, Özbekistan, Sırbistan ve Bangladeş’ten katılan sanatkarlarla birlikte toplam 9 farklı ülkeden eserler stantta yer aldı.
Toplam 30 yapıtın sunulduğu stantta; demokrasi, bağımsızlık, ulusal birlik ve toplumsal hafıza üzere temalar, sanatkarlar tarafından farklı disiplinlerde ve özgün tekniklerle yorumlandı.
Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin mesken sahipliğinde hazırlanan stant, hem ulusal hem de memleketler arası seviyede akademisyen ve sanatkarların katkılarıyla oluşturuldu.
Sergiye ise Kastamonu Üniversitesi’nin resmi web sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.