Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Şubat, 2024 17:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yurdun Doğusu Dondu, Dışarı Asılan Kıyafetler Buzla Kaplandı

Doğu Anadolu Bölgesinde soğuk hava etkisini artırdı. Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri eksi 30,3 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi oldu. Erzincan’da göletler, araç camları buz tuttu. Erzurum’da dışarı asılan kıyafetler buzla kaplandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bugün bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, Erzurum’un kuzey kesimleri ile Bayburt ve çevreleri aralıklı hafif kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonundan alınan il ve ilçelere ait meteorolojik parametrelerde, Türkiye’nin en soğuk noktası gece eksi 30,3 derece ile Ardahan’ın Göle ilçesi olarak kayıtlara geçti. Gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyünde eksi 28,7, Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Bezirhane köyünde eksi 27,7, Erzincan’ın Otlukbeli ilçesinde eksi 18,1 derece olarak ölçüldü. Erzurum’un Aşkale ilçesinde sinema oyuncusu ve fenomen Arif Arifoğulları, evinin bahçesinde ipe astığı kıyafetleri unutunca almak için döndüğünde giysilerini donmuş halde buldu. Bu anları videoya kaydeden Arif Arifoğulları, yüzlerde tebessüm oluşturdu. Aşırı soğuklar Erzincan’da da göletler, araç camlarını dondurdu. Aracıyla işe gitmek isteyen bazı vatandaşlar camları kazıdı, donan kapılarını açmakta güçlük çekti. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerine kilim atarken, bazıları da halı, battaniye ve branda kapatarak soğuktan korumaya çalıştı. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Eylül, 2025 17:03 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Çalışmalar Aralıksız Sürüyor

Karabük Belediyesi, şehirlerarası otobüs terminalinde başlattığı yenileme sürecini hız kesmeden sürdürüyor. Kentin ulaşım altyapısına uzun vadeli çözümler sunacak proje kapsamında mevcut terminal binasında hem iç hem dış mekânlarda köklü değişiklikler yapılıyor.

Yeni terminal binası tamamlandığında 3.213 metrekare kapalı alanı ve 66 metrekare teras alanıyla yolcuların her ihtiyacına cevap verecek modern bir merkez olacak. İçerisinde geniş bekleme salonları, modern bilet ofisleri, kayıp eşya birimleri, lostra, berber, hediyelik eşya dükkânları, kafeterya ve otopark yer alacak. Dış cephede kompozit kaplama uygulanacak, çevre düzenlemesi de şehre yakışır şekilde yapılacak.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, sürece ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Terminalimizde başlattığımız yenileme çalışmaları aralıksız sürüyor. Amacımız, hemşehrilerimize çağdaş, güvenli ve konforlu bir ulaşım merkezi kazandırmaktır. Bu süreç tamamlandığında yalnızca Karabük’ün değil, bölgenin ihtiyacına cevap verecek bir yapıya kavuşacağız.”

Geçici Terminal Hizmete Devam Ediyor

Yenileme sürecinde vatandaşların ve esnafın mağdur olmaması için Karabük Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerindeki Carrefour Market yanında geçici terminal alanı kuruldu. Yaklaşık 5 dönümlük alanda planlanan geçici bölgede 16 esnafa özel konteyner tahsis edilirken, otobüs ve minibüs peronları, bilet gişeleri, taksi durağı, kafeterya, tuvalet hizmete devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin