Yunusların görsel şöleni heyecanlandırdı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
yunuslarin gorsel soleni heyecanlandirdi TqswfAGU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2025 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yunusların görsel şöleni heyecanlandırdı

Karadeniz açıklarında, balıkçı teknesine eşlik eden yunuslar görsel şölen oluştururken, o anlar cep telefonuna anbean yansıdı.

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Faroz limanı açıklarında tekneyle yarışan yunusların deniz yüzeyine dalıp çıkmaları renkli manzaralar oluşturdu. O anları cep telefonuyla kayıt altına almaya çalışan tekne sahibi Necmi Altun’un, “Yunuslarla bir arada dans ediyoruz. Oyun oynuyorlar ne kadar varsa benim yanıma gelmiş. Benimle yarış ediyorlar benimle dolanıp duruyorlar” sözleri ise tebessüm ettirdi. Yunusların vakit zaman peşlerinden ya da önlerinde kendilerine eşlik ettiğini tabir eden Altun, “Yunus balıkları bizimle yarışarak oyun oynarlar. Nihayetinde onlar da bir can, bizimle birlikte oyun oynuyorlar. Peşimizden geliyorlar bazen önümüze geçiyorlar. Onlarla çok hoş vakit geçiriyoruz canımız sıkılmıyor. İnsancıl bir davranış sergiliyorlar. Kusursuz bir his anlatılamaz. Deniz berrak ve sakin olduğu vakit daima yanımıza gelirler bizimle dolaşırlar. Onlara balık atıyoruz alıyorlar. İmajları Faroz limanı açıklarında çektim. Deniz çok hoştu dalgalı vakitlerde pek gelmezler. Bu sıralar yunuslar bilhassa tirsi ve istavrit balığı daha çok olduğundan bu cinslerle daha çok avlanırlar” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kdzeregli su urunleri kooperatifinde kongre oncesi adaylik aciklamasi gA7M4UHK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kdz.Ereğli su ürünleri Kooperatifi’nde kongre öncesi adaylık açıklaması

Karadeniz Ereğli’de balıkçılık sektörünün önemli temsilcilerinden Kdz. Ereğli Su Ürünleri Kooperatifi, 28 Haziran’da gerçekleştirilecek kongre öncesi hareketli günler yaşıyor.

Kooperatifte yapılacak seçimler öncesinde dikkat çeken bir adaylık açıklaması geldi. Çocukluk yıllarını denizle ve balıkçılıkla iç içe geçirdiğini belirten Denizcan Dere, kooperatif başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Sektörün içinden gelen bir isim olarak öne çıkan Dere, özellikle Bozhane esnafının yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Adaylık açıklamasında konuşan Dere, “Benim için öncelik, Ereğli ekonomisine katkısı göz ardı edilemeyen Bozhane esnafının hak ettiği saygıyı ve hizmeti almasıdır. Bugüne kadar çok değerli başkanlarımız ellerinden geleni yaptı. Ben de kendilerine destek oldum. Hali hazırda yönetim kurulu üyeliği yapmaktayım. Ancak artık tam uyum çerçevesinde yapılan haksızlıkları haykırmanın zamanı gelmiştir. Çığ gibi büyüyen sorunlarımız için güçlü yönetimimizle çözüm önerilerimizi yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız. Vicdan, merhamet ve vefa birinci önceliğimdir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin