Yunuslar Giresun’da tekneyle bu türlü yarıştı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2023 16:48 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 23.08.2023 16:48
0
0

Yunuslar Giresun’da tekneyle bu türlü yarıştı

Giresun’da tekne ile Giresun Adası’na yanlışsız yola çıkan bir küme genç yunusların kendilerine yaptığı süprizle karşılaştı. Sayıları 15-20 taneyi bulan yunus sürüsü tekneye Giresun Adası’na kadar eşlik ederken, o anlar teknedekiler tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Giresun’da yaşayan Cemre Sarı arkadaşları ile birlikte yüzmek için tekneyle Giresun Adası’na hakikat yola çıktı. Giresun açıklarında teknenin bir mühlet sonra etrafını saran yunus sürüsü Sarı ve arkadaşlarının bulunduğu tekne ile müsabakaya başladı. Teknedekiler o anları cep telefonu ile kaydetti. Cemre Sarı, birinci sefer bu kadar çok yunusu bir ortada gördüğünü belirterek “20-25 tane yunus bizi adaya kadar takip ettiler. Bu anı bizde ölümsüzleştirmek için kayda aldık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq2 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 13:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da su tasarrufu farkındalık eğitimleri başladı

Safranbolu Belediyesi ve Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Su Tasarrufu Farkındalık Eğitimleri” projesi kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik bilinçlendirme çalışmaları başlatıldı.

Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından organize edilen projenin ilk durağı, Leyla Dizdar Kültür Merkezi oldu. Kent genelindeki 10 ilköğretim okulunu kapsayacak olan eğitim dizisinin ilk programına, Bağlar Şehit Atilla Bodur İlkokulu öğrencileri katıldı.

Programda, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Teknikeri Nilay Erçin Özdemir, öğrencilere suyun verimli kullanımı ve küresel su krizine karşı alınabilecek bireysel önlemler hakkında sunum yaptı. İnteraktif bir yöntemle gerçekleştirilen eğitimde, suyun her damlasının önemi vurgulanırken, çocukların günlük hayatta uygulayabileceği pratik tasarruf yöntemleri anlatıldı.

Eğitim programına Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Adabaş, Su ve Kanalizasyon Müdürü Emrah Kayaaltı, öğretmenler ve yaklaşık 350 öğrenci katılım sağladı.

Eğitimin ardından görüşlerini paylaşan öğrenciler ve öğretmenler programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrenciler, suyun verimli kullanılması konusundaki bilgileri eğlenceli aktivitelerle öğrendiklerini ve bu bilgileri evlerinde de uygulayacaklarını ifade ederken, öğretmenler, programın pedagojik açıdan oldukça başarılı geçtiğini, interaktif yapısı sayesinde çocukların derse aktif katılım sağladığını vurguladılar.

Programa katılan öğrencilere geleceğin su kahramanları olduklarını belirten belgeler takdim edilirken, Safranbolu Belediyesi, su tasarrufu farkındalık eğitimlerini belirlenen takvim doğrultusunda diğer okullarda da sürdürmeye devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin