Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıkladığı verilere göre son bir yılda en çok üye kaybeden parti AK Parti olurken, en çok üye kazanan parti ise Yeniden Refah Partisi oldu. Oransal olarak en büyük düşüş İYİ Parti’de gerçekleşti.
Yeniden Refah Partisi Yargıtay’ın açıkladığı verilere göre Türkiye’nin en çok büyüyen partisi oldu. Diğer partilere oranla 96.376 üye artışıyla 365.767 üyeye ulaşan Yeniden Refah %36 büyüme ile rekor kırdı.
14 Mayıs milletvekili seçimlerinde 5 milletvekili çıkaran Yeniden Refah Partisi 31Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimleri için adaylarını belirlemeye devam ediyor. Her gün saha çalışmalarında bulunan Parti üye çalışmalarında ilk sırayı almayı başardı.
Yeniden Refah Partisi hem Türkiye de hem de Karabük’te bir rekora imza attı. Karabük Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığı Aralık ayında ülke genelinde üye sayısını artırarak 1.sırayı aldı.
Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Özer ve Yönetim Kuruluna gösterdiği başarılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti. (Yusuf Korkmaz)
İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.