YRP Karabük İl Yönetimine Yeni İsim - Karabük Haber Postası
677cf54639530
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
07 Ocak, 2025 12:35 tarihinde yayınlandı
0
0

YRP Karabük İl Yönetimine Yeni İsim

Karabük’te uzun yıllardır çalışma hayatı ve sendikal faaliyetleriyle tanınan Ali Bilen, Yeniden Refah Partisi (YRP)  Karabük İl Yönetimi’nde yer aldı.

Partiye katılımı, İl Başkanı İsmail Özer tarafından takdim edilen rozetle resmileşti. Ali Bilen, Karabük halkına ve partiye hizmet etme heyecanını dile getirdi.

Safranbolu’da ilk, orta ve lise öğrenimini tamamlayan Ali Bilen, 1998 yılında Kardemir A.Ş.’de çalışma hayatına başladı. Sendikal alanda da aktif bir rol üstlenen Bilen, 2006 yılında Özçelik-İş Sendikası Haddehaneler Müdürlüğü Lokal Başkanlığı görevine getirildi.

2011 yılında Şube Teşkilat Sekreteri olarak görev yapmaya başlayan ve iki dönem bu görevde bulunan Bilen, 2017 yılında Şube Mali Sekreteri olarak sendikal kariyerini sürdürdü. Sendikal çalışmalarda 15 yıllık bir deneyime sahip olan Bilen, 2024 yılının Eylül ayında Kardemir’den emekli oldu.

Sendikal alandaki bilgi birikimi ve Karabük’e olan hizmet tutkusu ile Ali Bilen, Yeniden Refah Partisi Karabük İl Yönetimi’nde görev alarak siyasi arenada aktif bir rol üstlenmeye başladı. İl Başkanı İsmail Özer, Ali Bilen’in partiye katılımının Yeniden Refah Partisi’ne güç katacağını belirterek kendisine başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin