YRP Karabük İl Yönetimine Yeni İsim - Karabük Haber Postası
677cf54639530
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
07 Ocak, 2025 12:35 tarihinde yayınlandı
0
0

YRP Karabük İl Yönetimine Yeni İsim

Karabük’te uzun yıllardır çalışma hayatı ve sendikal faaliyetleriyle tanınan Ali Bilen, Yeniden Refah Partisi (YRP)  Karabük İl Yönetimi’nde yer aldı.

Partiye katılımı, İl Başkanı İsmail Özer tarafından takdim edilen rozetle resmileşti. Ali Bilen, Karabük halkına ve partiye hizmet etme heyecanını dile getirdi.

Safranbolu’da ilk, orta ve lise öğrenimini tamamlayan Ali Bilen, 1998 yılında Kardemir A.Ş.’de çalışma hayatına başladı. Sendikal alanda da aktif bir rol üstlenen Bilen, 2006 yılında Özçelik-İş Sendikası Haddehaneler Müdürlüğü Lokal Başkanlığı görevine getirildi.

2011 yılında Şube Teşkilat Sekreteri olarak görev yapmaya başlayan ve iki dönem bu görevde bulunan Bilen, 2017 yılında Şube Mali Sekreteri olarak sendikal kariyerini sürdürdü. Sendikal çalışmalarda 15 yıllık bir deneyime sahip olan Bilen, 2024 yılının Eylül ayında Kardemir’den emekli oldu.

Sendikal alandaki bilgi birikimi ve Karabük’e olan hizmet tutkusu ile Ali Bilen, Yeniden Refah Partisi Karabük İl Yönetimi’nde görev alarak siyasi arenada aktif bir rol üstlenmeye başladı. İl Başkanı İsmail Özer, Ali Bilen’in partiye katılımının Yeniden Refah Partisi’ne güç katacağını belirterek kendisine başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin