YRP İL BAŞKANI ÖZER’DEN ESKİPAZAR BELEDİYESİNE ZİYARET - Karabük Haber Postası
6718b3dd26f88
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
23 Ekim, 2024 11:29 tarihinde yayınlandı
0
0

YRP İL BAŞKANI ÖZER’DEN ESKİPAZAR BELEDİYESİNE ZİYARET

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa’yı ziyaret ederek ilçenin gelişimine yönelik projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Eskipazar İlçe Başkanı Muhammed Zafer Özdemir ve ilçe yönetimiyle birlikte gerçekleşen ziyarette, altyapı, ekonomik kalkınma ve sosyal hizmetler konuları ele alındı. Başkan Özer, yerel yönetimlerle işbirliğine açık olduklarını vurgularken, Başkan Civa, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında heyeti bilgilendirdi. Ziyaretin ardından taraflar, Eskipazar’ın gelişimi için işbirliğinin süreceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda bozulan tarim arazileri cezasiz kalmadi 48 islem uygulandi qanetWpf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da bozulan tarım arazileri cezasız kalmadı: 48 işlem uygulandı

SAMSUN (İHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı, Samsun’da bozulan 16 bin 895 m2 tarımsal alan için 48 adet cezai işlem uyguladı.

Samsun’da 2025 yılında yapılan tarımsal arazi çalışmaları kapsamında 39 adet tarımsal amaçlı kullanım izni alındı. Bozulan tarımsal alan nedeniyle ise 48 adet ceza kesilirken, bozulan tarımsal alanın büyüklüğü ise 16 bin 895 m2 olarak dikkat çekti. Bu bozulan alanlar için toplam 963 bin TL ceza yazıldı. Öte yandan, tarımsal amaçlı su kullanım izni için 759 adet başvuru yapılırken, 823,3 hektar alan için izin verildi. Nitrat ve su kirliliğini izleme kapsamında yapılan analiz sayısı da 683’e ulaştı.

Ayrıca Tarım ve Orman Samsun İl Müdürlüğü tarafından su tasarrufu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, su tasarrufu ile ilgili olarak öğrencilere yönelik çalışmalar yürütülüp, 91 okulda toplam 7 bin 344 öğrenciye ulaşılarak eğitim verildi. Sulama verimliliğini artırmak amacıyla ilçe müdürlükleri aracılığıyla toplam 5 bin 299 çiftçiye de eğitim verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin