Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
yr2
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
25 Nisan, 2025 16:11 tarihinde yayınlandı
0

YRP Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal Karabük’e Geliyor

Yeniden Refah Partisi Karabük teşkilatı, 3. Olağan İl Kongresi’ni büyük bir coşkuyla gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

27 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Yenişehir Vali Nafiz Kayalı Kongre Salonu’nda düzenlenecek olan kongreye, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Doğan Aydal da katılım sağlayacak.

“Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi” olan Aydal; madencilik, enerji politikaları, uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri konularındaki uzmanlığıyla Türkiye’de sayılı akademisyenler arasında yer alıyor. Siyasi vizyonuyla olduğu kadar bilimsel geçmişiyle de öne çıkan Aydal, Karabük halkıyla buluşarak hem kongre sürecine destek verecek hem de partililere hitap edecek. “Adalet için geliyoruz; çünkü Biz Farklıyız!” sloganıyla yola çıkan Karabük teşkilatı, kongreye tüm halkı davet etti. Kongrenin, bölgedeki siyasi heyecanı artırması ve partinin Karabük’teki vizyonunu daha da ileri taşıması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karaca tarlada otlandi kurt ise kar altinda yiyecek aradi wHmekP1Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Karabük’ün Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin