24 Eylül, 2023 16:38 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.12.2023 16:30
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0
Yeniden Refah Partisi (YRPP) Gençlik Kolları meydanlara inerek, üye kayıt çalışmalarını hızlandırdı. Yeniden Refah Partisi gençlik kolları tarafından Balıkpazarı mevkiinde açılan stantlara yoğun ilgi gösterilirken, sadece tek bir standa 87 üye kaydı gerçekleştiren gençlik kolları üyelerinin vatandaşlarla olan diyalogu ve Karabük halkına olan yaklaşımı takdirle karşılandı.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı İsmail Özer, üye kayıt çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtirken, vatandaşların partilerine olan teveccühünün her geçen gün arttığını söyledi. Başkan Özer, üye kayıt çalışmalarının bundan sonraki süreçte de devam edeceğini ifade ederek, vatandaşlara partilerine gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. (Yusuf Korkmaz)
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, ODTÜ Teknokent iş birliğiyle, iş dünyasının temsilcilerine yönelik Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi.
STSO koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında, Oda üyelerine yönelik eğitimler devam ediyor. Program kapsamında, Orta Doğu Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent iş birliğiyle, Avrupa Yenilikçilik Kurulu Hızlandırıcı Programı (EIC Accelerator) Eğitimi düzenlendi. Yılın birinci eğitim programında, iş dünyasının temsilcileriyle buluşan ODTÜ Teknokent EEN2EIC Sorumlusu Hakan Keskin, ‘EIC Accelerator Programı ve müracaat süreçleri’, ‘destek bilgilendirme’, ‘mülakat aşaması’ ve ‘iyi uygulama örnekleri’ hakkında sunum yaptı.
Düzenlenen eğitimin değerine işaret eden STSO Yönetim Kurulu Lideri Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere odamız, Avrupa İşletmeler Ağı Projesi’nin koordinatörlüğünü yürütmekte. Proje kapsamında da sık sık eğitimler düzenleyerek, üyelerimizle bir ortaya geliyoruz. Yılın birinci eğitimi de bunlardan biri. İştirakçiler düzenlediğimiz eğitimle birlikte Avrupa’da yenilikçi projelerini desteleyecek fırsatları keşfetme fırsatı buldu. EIC Accelerator programı, yüksek riskli ve yenilikçi projelere sahip KOBİ’lere ve girişimcilere finansal takviye sağlar. Bilhassa, pazar oluşturabilecek yahut büyük ölçekte dönüştürücü tesir oluşturabilecek yenilikler geliştiren şirketlere odaklanır. Programın maksadı teknolojik yahut iş modeli olarak yenilikçi projelerin pazarla buluşmasını sağlayıp, radikal teknolojilerin ticarileştirilmesi, erken evre projelerde finansal risklerin azaltılmasına yardımcı olup risklerin azaltılması ve KOBİ’lerin global pazardaki rekabet gücünü arttırmaktır. Dal sonlandırılması bulunmayan EIC Accelerator programı kapsamında prototip geliştirme, test, doğrulama ve pilot projeler üzere faaliyetler için finansman, sermaye takviyesi, danışmanlar ve mentörler tarafından rehberlik ve potansiyel iş ortaklarına ve yenilikçi ekosistem aktörlerine erişim dayanağı sağlanmaktadır. Yıl boyunca değişik başlıklardaki eğitimlerle üyelerimizle bir ortaya gelmeye devam edeceğiz” dedi.