blank
Ramazan Öztürk tarafından
09 Ekim, 2024 10:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yortan Yolu Göçüyor Gören Yok

Yenice’nin en önemli grup yollarından birisi olan Balıkısık –Yortan - Bartın Yolu göçüyor. İki yıl önce Kelemen Deresi taşkınında göçmeye başlayan yolda şimdiye değin hiçbir önlem alınmadı. Yolun birkaç yerinde meydana gelen göçmelerin,  suların çoğalması ile de daha tehlikeli boyutlara ulaşacağı görülüyor. Cihanbey'den gelen derenin Keyfallar Deresi ile birleşmesinden oluşan dere azdığı zaman hem yolu hem de Sarayköy'ü tehdit ediyor. Uzun süre önce kara yolu ağına alınan yoldan, Yortan ve çevresindeki çok sayıda köy yararlanıyor. Bu yol ayrıca, Hasankadı ve Kozcağız'a da ulaşıyor. Vatandaşlar, seçim dönemlerinde milletvekillerinin, il ve ilçe yöneticilerinin de bu yolu gördüklerini ancak, çalışma yapılması konusunda çabalarının olmadığını da vurguladılar ve sahipsiz bırakıldıklarını söylediler.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Temmuz, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çöpte çıkan yangın güneş enerjisi panellerine sıçradı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde sanayi bölgesinde çıkan çöp yangını, rüzgarın tesiriyle büyüyerek güneş panellerine ve paletlere sıçradı. Yangın itfaiye takımları tarafından söndürüldü.
Olay, akşam saatlerinde Tosya ilçesi Yeni Küçük Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sitede çöplerin bulunduğu alanda başlayan yangın, rüzgarın tesiriyle kısa müddette etraftaki paletlere ve güneş gücü panellerine sıçradı. Yangını fark eden vatandaşların 112 Acil Davet Merkezine yaptığı ihbar üzerine olay yerine itfaiye takımları sevk edildi. Olay yerine gelen takımların müdahalesiyle yangın, büyümeden söndürüldü.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin