06 Kasım, 2023 13:28 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 28.12.2023 11:53
A+A-
Bu Yazıyı Paylaş
veya linki kopyala
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1
YÖREX’te Safranbolu”ya İlgi Yoğun Oldu
Safranbolu Belediyesi daha önce katılım sağladığı üst düzey fuarların haricinde ilk defa Yöresel Ürünler Fuarına dâhil oldu. Fuarın en büyük ilgi odağı ise patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan Safranbolu Kıtırı ve Belediye tarlalarında üretilen yeni hasat safran oldu.
2 Kasım’da Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını 12. kez açan Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) Türkiye’nin farklı il ve ilçeleri ile özdeşleşmiş tarihi ve yöresel ürünleri tek bir çatı altında topladı. Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İşletme Müdürlüğü ekipleri aylar öncesinden fuar için hazırlıklara başladı. Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Antalya YÖREX Fuarı’nda mesai arkadaşları ile birlikte Safranbolu’yu ve Safranbolu’ya özgü tüm değerleri tanıttı. 4 gün boyunca yüz binlerce insanı ağırlayan YÖREX Fuarı’nda en büyük ilgi, patenti Safranbolu Belediyesi’ne ait olan Safranbolu Kıtırı ve yine Belediye tarlalarında özenle üretilen coğrafi işaretli ürün yeni hasat safrana oldu. YÖREX’te saat 10:00 ve 20.30 arasında Türkiye’nin şehirlerine özel nadide ürünleri tanıma ve satın alma fırsatı bulan vatandaşlar Safranbolu Belediyesi standına uğradıklarında ise bir tane bile kıtır bırakmayarak hepsini satın aldı. Farklı il ve ilçe Belediyeleri ile görüşmeler de sağlanan fuarda, yapılan istişarelerle şehirlere katkı sağlayacak fikirler oluşturuldu.
KÖSE: ‘’YÖREX’E İLK DEFA KATILMAMIZA RAĞMEN GÖRDÜĞÜMÜZ İLGİ MUHTEŞEMDİ’’
Fuara katılım sağlayan ve Safranbolu Belediyesi standında Safranbolu’yu tanıtan Başkan Elif Köse 4 gün boyunca yaşanan süreci değerlendirerek şunları söyledi: ‘’Biz bu fuara ilk defa katılım sağlıyoruz. 12 yıldır Anadolu’nun eşsiz değerlerini tanıtan YÖREX’te yer almanın ve bu kadar büyük bir ilgiyle karşılaşmanın mutluluğu içindeyiz. Standımızda kendi üretimimiz olan kıtır ve safran adeta izdiham gördü. Safranbolu’yu adına, tarihine, kültürüne yakışır tüm değerleri ve yöresel ürünleri ile temsil ettiğimizi düşünüyorum. Emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve YÖREX’in oluşumunu sağlayarak illerimiz ve ilçelerimizin yöresel değerlerinin tanınırlığını artırmayı amaçlayan herkese teşekkür ederim.’’ (Ramazan Öztürk)
Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi
Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.