blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Temmuz, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yolunu kaybeden yavru karaca doğaya bırakılarak annesine kavuştu

Karabük’te orman işçileri tarafından bulunan ve annesini kaybeden yavru karaca Karabük DKMP personeli tarafından koruma altına alınarak yeniden doğaya salınarak annesine kavuştu.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Keltepe Orman İşletme Şefliği personellerince bulunan yavru Karaca bulundu. Yolunu kaybederek orman işçilerinin sayvan diye tabir edilen barakaya giren ve annesini aradığı tespit edilen yavru karaca için durum Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Bunun üzerine bölgeye giden Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yavru karaca koruma altına alındı. Bir müddet bölgede inceleme yapan ekipler anne Karaca’nın ayak izlerinin olduğu bölgeye yavru karacayı bırakarak izlemeye başladı. Bir süre DKMP ekipleri tarafından izlenen yavru karaca annesinin gelmesiyle tekrar ona kavuşarak doğal hayat geri döndü.
DKMP ekipleri ise o anları resmi sosyal medya hesaplarından paylaşarak, “Lütfen sizlerde doğada yavru Karaca gördüğünüzde rahatsız etmeyiniz çünkü anne Karaca beslenmesi bitince yavrularını bıraktığı yerden alacaktır” uyarısında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Ağustos, 2025 09:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Başkan Demir, Karabük Belediyesinin çalışmalarını inceledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, Karabük Belediyesi’ni ziyaret ederek yürütülen projeleri inceledi.

Demir, programı kapsamında ilk olarak AK Parti Karabük İl Başkanlığını ziyaret etti. Ardından Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ile belediye binasında bir araya geldi.

Ziyaretin ardından belediye tarafından yürütülen projelerin bulunduğu alanlar gezildi, yatırımlar hakkında bilgi alındı.

Demir, yaptığı açıklamada, Karabük’te belediyeciliğin güçlü bir şekilde hissedildiğini belirterek, "Projeler sadece bugünü değil, gelecek kuşakları da kapsayan vizyon yatırımlardır. Sosyal alanlardan altyapıya kadar yapılan çalışmalar, Karabük’ün değerine değer katmaktadır. Genel Merkez olarak bu projelerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Milletvekili Cem Şahin de projelerin şehrin geleceğini güvence altına alacak nitelikte olduğunu, Ankara’da da takipçisi olduklarını ifade etti.

Milletvekili Ali Keskinkılıç ise gezilen alanlarda belediyenin çok yönlü hizmet anlayışı ortaya koyduğunu belirterek, "Spor sahaları, sosyal yaşam alanları ve kentsel dönüşüm projeleriyle şehrin çehresi değişiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya da Demir’in ziyaretinin kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu dile getirerek, Karabük’ün her mahallesine dokunan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin