Reklam
Reklam
yolu kapanan koydeki hasta kadin paletli ambulansla hastaneye ulastirildi g8HwjwwX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Şubat, 2025 12:22 tarihinde yayınlandı
0

Yolu kapanan köydeki hasta kadın paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı

Kastamonu’nun Şenpazar ilçesinde kar sebebiyle yolu kapanan köydeki hasta, paletli ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu’nun Şenpazar ilçesi Kuzey Yarımca köyünde yaşayan 80 yaşındaki hipertansiyon hastası bayan için 112 Acil Davet Merkezi’nden yardım istendi. Kar sebebiyle yolu kapanan köydeki hasta için harekete geçen sıhhat grubu, ilçe merkezine 12 kilometre arada bulunan köye paletli ambulans yardımı ile ulaştı. Köye ulaşan sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan yaşlı bayan, Şenpazar Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
yks adaylari resmi tatilde kutuphane magduriyeti yasadi YkWhSLdB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

YKS adayları resmi tatilde kütüphane mağduriyeti yaşadı

Rize’de 19 Mayıs resmi tatilinde İl Halk Kütüphanesi’nin kapalı olması nedeniyle ders çalışacak sessiz ortam bulamayan YKS adayları, yöneldikleri Gençlik Merkezi kütüphanesinde de yoğunluk nedeniyle yer bulamayınca mağduriyet yaşadı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) kısa süre kala sessiz ortamda ders çalışmak isteyen öğrenciler, resmi tatilde kapalı olan kütüphaneler nedeniyle mağduriyet yaşadı.

Sınava hazırlık sürecinde özellikle sessiz ve düzenli çalışma ortamlarını tercih eden öğrenciler, sabah saatlerinde Rize İl Halk Kütüphanesi’ne geldi. Ancak resmi tatil nedeniyle kütüphanenin hizmet vermediğini gören öğrenciler alternatif alanlara yöneldi.

Bazı öğrenciler çözümü Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi’nde bulunan kütüphaneye gitmekte buldu. Bu kez de yoğunluk nedeniyle oturacak yer bulmakta zorlanan öğrenciler, çalışmalarını binada boş buldukları masa ve alanlarda sürdürmek zorunda kaldı.

İl Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için sürekli geldiği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kütüphanede çalışmak için yer bulamadığını belirten Veysel Baki Biçer, “Halk Kütüphanesi kapalı olduğu için bugün burası çok yoğun. Erken geldim, yani saat 10.00-11.00 gibi geldim. Geldiğim andan itibaren kütüphanede her yer dolu. Oturacak yer bulamadım, bu yüzden geri döneceğim” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin