
Kastamonu’da yoldan çıkan araba, kaldırımda bisiklet süren gençlere çarptı. Kazada 1’i ağır 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran, Candaroğulları Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde Ozan B.T. (24) yönetimindeki 37 PA 728 plakalı araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma vurarak istinat duvarına çarptı. İstinat duvarına çarptıktan sonra denetimden çıkan araba, kaldırımda bisiklet süren Yağız E.A. (15) ve İsmail B.’ye (18) çarptıktan sonra yol kenarında durabildi. Kazada araba şoförü Ozan B.T. yara almazken, bisiklet süren Yağız E.A. ve İsmail B. yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sıhhat gruplarınca Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 15 yaşındaki Yağız E.A.’nın hayati tehlikesinin bulunduğu ve sıhhat durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kazanın akabinde polis grupları, olay yerine güvenlik tedbirleri alarak incelemelerde bulundu.


Yoldan çıkan araba, kaldırımda bisiklet süren gençlere çarptı: 2 yaralı
Kestane ormanlarını korumak için 5 bin samuray arısı doğaya salındı
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kestane ağaçlarına zarar veren Kestane Gal Arısı ile mücadele kapsamında üretilen 5 bin Samuray Arısı, zarar yoğunluğunun bulunduğu bölgelere bırakıldı. Üretim hedefinin üzerine çıkılan çalışmalarda biyolojik mücadelenin olumlu sonuçlar verdiği belirtildi.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, kestane ormanlarının gelişimini ve verimliliğini olumsuz etkileyen Kestane Gal Arısı’na karşı yürüttüğü biyolojik mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 2026 yılı programı kapsamında Orman Zararlılarıyla Mücadele Laboratuvarlarında gerçekleştirilen çalışmalarda, daha önce Torymus Sinensis (Samuray Arısı) salımı yapılan alanlardan toplanan gal örneklerinden 5 bin adet yırtıcı birey üretildi. Yıllık 3 bin adet olarak belirlenen üretim hedefinin aşılmasıyla önemli bir başarıya imza atıldı.
Üretilen Samuray Arıları, Kestane Gal Arısı zararının yoğun olarak görüldüğü sahalara salındı. Çalışmalara Artvin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Tekin Işık, Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Mutlu Özdemir, Murgul Orman İşletme Müdür Vekili Hasan Arslan Demirci ile teknik personeller katıldı.
Salım çalışmalarının önemli bir bölümü Murgul ilçesindeki Kokolet Vadisi Bal Ormanı’nda gerçekleştirildi. Bölgede üçüncü yıl uygulanan biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında yapılan saha gözlemlerinde, Samuray Arılarının Kestane Gal Arısı popülasyonunu baskılamada etkili olduğu ve kestane ağaçlarının sağlık durumunda iyileşme sağlandığı tespit edildi.

