Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Eylül, 2024 16:07 tarihinde yayınlandı
0

Yolcuya kask takmadı: “Ben alo dediğim zaman 10 tane kask gelir”

Düzce(İHA) – Düzce’de polis ekipleri, motosiklet sürücüleri üzerinde denetim yaptı. Kendisi kask takan, yolcusunda kask olmayan sürücü, “Ben alo dediğim zaman 10 tane kask gelir, bana yazma ceza” demesine rağmen cezadan kurtulamadı.

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde motosiklet sürücüleri üzerinde denetim ve uygulama gerçekleştirdi. Bahçeşehir Bağlantı Yolu üzerinde bulunan uygulama yapan ekipler, motosiklet sürücülerinin kurallara uyup uymadığını kontrol ederek kask denetimi gerçekleştirdi.

Polisle tartışması kurtaramadı

Arkasında yolcuyla birlikte trafiğe çıkan motosiklet sürücüsü, kendisi kasklı olmasına rağmen arkasındaki yolcuda kask olmaması sebebiyle durduruldu. Kasksız yakalanan sürücü, “Bana cezayı yazma. Ben, alo dediğim zaman 10 tane kask gelir” diyerek polis ekibiyle tartıştı. Polis ekibi ise, “Emir mi veriyorsun? Şoförsen bunları bileceksin. Konuşma tarzın emir verir şekilde. Bize sesini yükseltme, saygılı ol, biz de sana saygılı olalım” diye cevap verdi. Sürücüye kasksız yolcu taşıdığı için 691 TL cezai işlem uygulandı. Polis ekiplerinin uygulaması sırasında bazı sürücüler, araçların arasından ilerleyerek uygulamadan kurtulmaya çalıştı. Ancak ekipler, araçları arasından uygulamadan kurtulmaya çalışan sürücüleri de fark ederek, durdurdu.

Aile boyu motorla seyahat polise takıldı

Uygulama sırasında baba, anne ve çocuğun birlikte bindikleri motosiklette durduruldu. Durdurulan motosikletteki anne ve çocuğun kask takmaması sebebiyle sürücüye 691 TL cezai işlem uygulandı.

Ayrıca gün içinde yapılan uygulamada 107 motosiklet sorgusu yapılırken, 7 motosiklet trafikten men edildi. Kurallara uymayan sürücülere toplam 224 bin TL ceza yazıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin