Zonguldak’ın Çatalağzı beldesinde yolcu trenin çarptığı A.T. isimli genç ayağından yaralandı.
Edinilen bilgiye nazaran kaza, sabah saatlerinde Çatalağzı beldesine bağlı Kazköy mevkiinde meydana geldi. Teze nazaran; Zonguldak’tan Karabük’e yolcu taşıyan tren Kazköy durağında A.T. isimli gence çarptı. Çarpmanın tesiriyle ayağından yaralanan A.T. isimli genç için sıhhat takımları çağrıldı. Olay yerine gelen sıhhat grupları A.T. isimli gence birinci müdahaleyi yaparak Atatürk Devlet Hastanesine götürdü. Hastanede tedavi altına alınan A.T. isimli gencin durumunun yeterli olduğu öğrenildi.


Yolcu treni gence çarptı
Karabük’te ilk kez ‘Ceza İnfaz Personeli Günü’ kutlandı
Adalet Bakanlığı tarafından 6 Haziran’ın “Ceza İnfaz Personeli Günü” olarak ilan edilmesinin ardından Karabük’te ilk kez farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.
Önceki dönem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un talimatıyla hayata geçirilen uygulama kapsamında düzenlenen programa ceza infaz koruma personeli ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.
Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman ile Cumhuriyet Savcısı Oğuz Yılmaz’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Karabük İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İsmail Gökçek, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, cezaevi müdürleri, infaz ve koruma memurları ile çok sayıda davetli katıldı.
Yaklaşık 500 kişinin yer aldığı programda, ceza infaz koruma memurlarının adalet sistemi içerisindeki görev ve sorumluluklarının önemine dikkat çekildi.
Etkinlik kapsamında açılan stant ve sergiler ziyaretçilerden ilgi gördü. Sergide, ceza infaz kurumlarında yürütülen eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları çerçevesinde hükümlü ve tutuklular tarafından hazırlanan mozaik eserler, rölyef çalışmaları, dekoratif ürünler, el emeği hediyelik eşyalar ve çeşitli sanatsal çalışmalar sergilendi.

Yetkililer, kurs eğitmenlerinin rehberliğinde hazırlanan eserlerin hükümlü ve tutukluların meslek edinmelerine, üretim süreçlerine katılmalarına ve topluma yeniden uyum sağlamalarına katkı sunduğunu ifade etti.
Program, serginin gezilmesi ve katılımcıların günün anısına hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

