Yol çöktü, Karabük - Ankara demir yolu ulaşıma kapandı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Temmuz, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Yol çöktü, Karabük – Ankara demir yolu ulaşıma kapandı

Karabük-Eskipazar karayolu üzerinde dün yaşanan çökmeler sonucu bugün sabah tamamen çöken yol sonucu demir yolunu da ulaşıma kapattı.
Karabük-Eskipazar D-100 karayolunun 6 km’sinde yer alan karayolu sabah saatleri itibari ile tamamen çöktü. Yaklaşık 3 metre boyunda yaşanan çökme sonucu tonlarca toprak yolun alt kısmında olan demir yoluna da zarar vererek kapattı.
Yaşanan çökmenin daha önce Demiryolu ekiplerince bölgede sondaj çalışmasını teknik yönden gerekli önemlerin alınarak yapılmasından dolayı kaynaklandığını ve sonrası kentte etkili olan sağnak yağışlarla karayolunda yaşanan çökme ve toprak kayması sonucu demir yolu da ulaşıma kapandı. Karabük – Eskipazar D-100 karayolunda yaşanan çökme sonucu yol trafiğe tamamen kapanırken, ulaşım ise karşı şeritten sağlanmaya başladı.
Öte yandan karayolunda yaşanan çökme ve kayan tonlarda toprak yolun alt kısmında yer alan demir yolunu da çökertti. Karabük – Ankara yönüne demir yolunun tamamen kapanmasına neden olan heyelan ve çökmeler, ayrıca KARDEMİR fabrikaları içinde kullanılan demir yolu ağlarına da zarar verdi.
Karayolunun tamamen kapanması sonucu Karayolları ekipleri bölgede önlemlerini artırarak, çalışmalara başlarken, yaşanan çökme ve heyelanın meydana geldiği bölge ise Dron ile havadan görüntülendi.
(YE-

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesi sorusturmasi buyuyor chpli meclis uyesi ve iki isim daha gozaltinda SUVh6evy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi soruşturması büyüyor: CHP’li meclis üyesi ve iki isim daha gözaltında

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama çalışmaları devam ederken gözaltına 3 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler de belli oldu. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin