Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2024 13:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

YKS’de Karabük’ten Üç Öğrenci Dereceye Girdi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 8-9  Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Karabük'ten üç öğrenci dereceye girdi. YKS sonuçlarıyla ilgili olarak değerlendirme yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; YKS'ye giren tüm öğrencileri tebrik ederek, başarının devamını diledi. Akbaş açıklamasında; "YKS sonuçlarını geçmiş yıllarla kıyasladığımızda, değerlendirdiğimizde bu yıl elde edilen YKS başarısının kitlesel olarak çok üst düzeyde olduğunu tüm alanlarda bir önceki yıla göre başarının üç kat arttığını görmekteyiz. Bu kapsamda elde edilen ilk veriler doğrultusunda YKS'de ilk yüz içerisinde üç öğrencimiz yer aldı. Bu öğrencilerimizi başarılarından ötürü ayrıca tebrik ediyorum. Mehmet Vergili Fen Lisesi Öğrencisi Kerem Gündüz Sayısalda Türkiye 32.si Şehit Murat Akdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Zümra Başaran Sözelde Türkiye 79. su, Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Kömeç Sözelde Türkiye 88.si oldu. 2023 yılında ilk yüzde öğrenci bulunmaz iken 2024 yılında ilk yüzde 3 öğrencimiz yer aldı. İlk bine baktığımızda ise 2023 yılında 4 öğrencimiz var iken bu yıl 12 öğrencimiz bu dilimin içine girdi. Karabük Eğitim Ailesi olarak çocuklarımıza hayatın her noktasında mutlu olabilmelerini sağlamak adına en kaliteli hizmeti sunabilmek için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu düşünceler ile Bakanlığımızın üst düzey eğitim politikaları doğrultusunda Valimiz Sayın Mustafa Yavuz'un büyük himayeleriyle eğitimde desteklerini esirgemeyen Karabük Milletvekillerimize, Karabük Belediye Başkanımız Sayın Özkan Çetinkaya'ya, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza ve tüm eğitim paydaşlarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyor, sevgili çocuklarımızın bir üst öğretime hazırlanmasında emeği geçen il/ilçe yöneticilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimize bir üst öğretim hayatında başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.  
blank
Haber Merkezi tarafından
06 Mart, 2025 17:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya Spora Olan Desteğini Sürdürüyor

Şehirde sporun gelişimine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen görüşmede, altyapı yatırımları, spor tesislerinin iyileştirilmesi ve gençlerin spora yönlendirilmesine yönelik projeler ele alındı. Karabük’ün sportif başarılarını artırmak ve gençlere daha fazla olanak sunmak için yapılabilecek ortak çalışmalar masaya yatırıldı.

Ziyarette konuşan Başkan Özkan Çetinkaya, Karabük Belediyesi olarak spora ve sporcuya verdikleri desteğin artarak devam edeceğini vurguladı. Çetinkaya, “Şehrimizin sportif alanda daha güçlü bir konuma gelmesi için tüm paydaşlarla iş birliği içinde hareket etmeye devam edeceğiz. Gençlerimizin daha sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için sporu teşvik etmeye, tesisleşmeye ve organizasyonlara destek olmaya kararlıyız’’ dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.