blank
Berkay Doğan tarafından
03 Mart, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yirmibeşoğlu: “Almancı Algılarını Kırmalıyız”

Almanya’da faaliyet gösteren Karabük Yenice ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Yenice Ihlamur Teras’ta düzenledikleri iftar programında Almanya'daki çalışmalarına dair bilgiler verdi.

Derneklerinin Almanya’nın Gladbeck kentinde kurulduğunu ve 600 üyeye sahip olduğunu belirten Yirmibeşoğlu, mülkiyeti kendilerine ait olan dernek binasında başkanlık yaptığını ifade etti.

Yirmibeşoğlu, yıl boyunca düzenledikleri etkinlikler hakkında da konuşarak, özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı etkinliklerinin geleneksel hale geldiğini vurguladı. Dernek olarak şehit aileleri ve gazilerle iftar programları düzenlediklerini aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını belirtti. Gelecek dönemde Almanya'daki Karabüklü ve Yeniceli hemşehrilerinin kültürel ve sosyal dayanışmalarını sürdüreceklerini de ifade etti. Almanya’da 16 Mart Pazar günü 300 kişilik bir iftar programı düzenleyeceklerini böylece gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelerek, birlik beraberliğe katkı sağlayabileceklerini bildirdi.

"Genç Nesilleri Kültürel Mirasla Buluşturuyoruz"

Genç nesillerin kültürel mirası ve milli bilgilerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. Yirmibeşoğlu: “Derneğin özellikle son üç yıldır geleneksel hale getirdiği dini bayram etkinlikleri devam ediyor. Ayrıca derneğimizin gençlik kolları kuruldu. Bu sayede eğitime katkıda bulunarak çeşitli okul destekleri sağlanıyor.” diyerek ekonomik ve sosyal işbirliklerine de değinen Yirmibeşoğlu, Almanya’daki ve Türkiye’deki iş adamlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını, kültürel ve ticari anlamda işbirlikleri hedeflediklerini söyledi. 

Başkan Yirmibeşoğlu :"Almanya'daki Yabancı ve Almancı Algılarını Kırmalıyız" Almanya'da karşılaştıkları "yabancı" ve "Almancı" algılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yirmibeşoğlu, yurt dışında yaşayan Türklerin, kültürel bağlarını sürdürdüğünü, bu nedenle yabancı, Almancı algısını yıkmak gerektiğini özellikle vurguladı. Ayrıca, seçimlerden sonra yönetimin değişmesiyle Türkiye'ye dönüş yapmak isteyen gurbetçilerin artacağını, ancak önceliklerinin Suriye’den ve Irak’tan olacaklarını ifade etti. Düzenlenen iftar programına katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bartın’da ’Çilek Festivali’ 12 yıl aradan sonra yeniden başladı

Bartın’da 12 yıl ortadan sonra yine düzenlenen Çilek Festivali’nde renkli manzaralar ortaya çıktı. Çilek kostüm yarışının yapıldığı şenliğin birinci gününde Bartınlılar ünlü sanatçı Aydilge konseri ile coştu.
Bartın’da en son 2013 yılında gerçekleştirilen Çilek Şenliği, 12 yıl sonra yine yapıldı. Bu yıl 32’ncisi düzenlenen ve 6 gün sürecek olan Çilek Şenliği, bugün yapılan kortej yürüyüşü ile start aldı. Korteje katılanlar, belediye binası önünden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı’na kadar bando ekibi, dansçı kızlar ve çilek kostümlü genç ve çocuklar eşliğinde yürüdü.

Kostüm yarışında renkli görüntüler
Cumhuriyet Meydanı’nda ise hürmet duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde ise kostüm yarışı yapıldı. Heyet üyeleri tarafından yetişkinler ve çocuklar kategorisinde en hoş çilek kostümleri belirlendi. Şenliğin birinci gününde halk dansları gösterisi ve DJ performansının akabinde ise Aydilge konseri düzenlendi.

Aydilge’ye çilek ikramı
Sahneye çıkan ünlü sanatçı Aydilge, sevilen modülleri ile alandakileri coşturdu. Sanatçıya Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya ve bir üretici tarafından Bartın çileği armağan edildi. Sahnede çileğin tadına bakan Aydilge, çok beğendiğini söyleyerek, orkestra üyelerine de tadına bakmaları hedefiyle tıpkı çilekten verdi. Konsere devam eden Aydilge performansı ile Bartınlılardan alkış aldı.

Çocukluk anısını anlattı
Konser esnasında elektro gitar çalan Aydilge, bir çocukluk anısını da paylaştı. Çocukluk devrinde gitar çalmayı çok istediğini anlatan Aydilge, "Çocukken gitar çalmayı çok istiyordum. Gitar çalmak, elektro gitar çalmak istediğimi söylediğimde, bana ’kızlar gitar çalmayı, elektro gitar çalmayı beceremez, kızlara ağır gelir. Kızlar yapamaz’ demişlerdi. Ben de o vakit da birebir şeyi söylemiştim. Kızlar ne isterseler başarabilirler" diye konuştu.
Aydilge konseri ile şenliğin birinci gün aktiflikleri de sona erdi..

Bizi sosyal medyadan takip edin