Yirmibeşoğlu: "Almancı Algılarını Kırmalıyız" - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
alam
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
03 Mart, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0
0

Yirmibeşoğlu: “Almancı Algılarını Kırmalıyız”

Almanya’da faaliyet gösteren Karabük Yenice ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Yenice Ihlamur Teras’ta düzenledikleri iftar programında Almanya’daki çalışmalarına dair bilgiler verdi.

Derneklerinin Almanya’nın Gladbeck kentinde kurulduğunu ve 600 üyeye sahip olduğunu belirten Yirmibeşoğlu, mülkiyeti kendilerine ait olan dernek binasında başkanlık yaptığını ifade etti.

Yirmibeşoğlu, yıl boyunca düzenledikleri etkinlikler hakkında da konuşarak, özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı etkinliklerinin geleneksel hale geldiğini vurguladı. Dernek olarak şehit aileleri ve gazilerle iftar programları düzenlediklerini aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını belirtti. Gelecek dönemde Almanya’daki Karabüklü ve Yeniceli hemşehrilerinin kültürel ve sosyal dayanışmalarını sürdüreceklerini de ifade etti. Almanya’da 16 Mart Pazar günü 300 kişilik bir iftar programı düzenleyeceklerini böylece gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelerek, birlik beraberliğe katkı sağlayabileceklerini bildirdi.

“Genç Nesilleri Kültürel Mirasla Buluşturuyoruz”

Genç nesillerin kültürel mirası ve milli bilgilerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. Yirmibeşoğlu: “Derneğin özellikle son üç yıldır geleneksel hale getirdiği dini bayram etkinlikleri devam ediyor. Ayrıca derneğimizin gençlik kolları kuruldu. Bu sayede eğitime katkıda bulunarak çeşitli okul destekleri sağlanıyor.” diyerek ekonomik ve sosyal işbirliklerine de değinen Yirmibeşoğlu, Almanya’daki ve Türkiye’deki iş adamlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını, kültürel ve ticari anlamda işbirlikleri hedeflediklerini söyledi. 

Başkan Yirmibeşoğlu :”Almanya’daki Yabancı ve Almancı Algılarını Kırmalıyız” Almanya’da karşılaştıkları “yabancı” ve “Almancı” algılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yirmibeşoğlu, yurt dışında yaşayan Türklerin, kültürel bağlarını sürdürdüğünü, bu nedenle yabancı, Almancı algısını yıkmak gerektiğini özellikle vurguladı. Ayrıca, seçimlerden sonra yönetimin değişmesiyle Türkiye’ye dönüş yapmak isteyen gurbetçilerin artacağını, ancak önceliklerinin Suriye’den ve Irak’tan olacaklarını ifade etti. Düzenlenen iftar programına katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunda sampiyonluk maci heyecani biletler icin kuyruk olustu psBz6Bci
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da şampiyonluk maçı heyecanı: Biletler için kuyruk oluştu

Samsun’da Galatasaray’ın şampiyonluk ihtimalinin olduğu Samsunspor-Galatasaray karşılaşmasına taraftarların gösterdiği yoğun ilgi, bilet satış noktalarında uzun kuyruklara neden oldu.

Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Samsunspor ile Galatasaray, 19 Mayıs Stadyumu’nda cumartesi günü saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. Sezonun bitimine üç hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 7 puan önünde bulunan Galatasaray, bu maçta galip gelmesi ya da Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek.

Şampiyonluk ihtimalinin ortaya çıkmasıyla birlikte Galatasaray taraftarları karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, Avrupa kupalarına katılma hedefiyle mücadele eden Samsunspor taraftarları da bilet satış noktalarında sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu. Saat 11.00’de satışa sunulan biletler için her iki takım taraftarları kuyruğa girdi.

Samsunspor taraftarları, sahasında Galatasaray’a karşı galibiyet alarak şampiyonluk kutlamalarına izin vermek istemediklerini ifade ederken, sarı-kırmızılı taraftarlar ise takımlarının şampiyonluk yolunda kritik virajı geçmesini beklediklerini dile getirdi.

32 bin kapasiteli 19 Mayıs Stadyumu’nda Samsunspor tribünlerine ayrılan 22 bin 524 biletten yaklaşık 13 bininin ilk bir saat içinde satıldığı öğrenildi.

Samsunspor-Galatasaray karşılaşması cumartesi günü saat 20.00’de oynanacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin