karabuk
İmsak 05:42
Güneş 07:06
Öğle 13:05
İkindi 16:18
Akşam 18:54
Yatsı 20:14
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
alam
Berkay Doğan tarafından
03 Mart, 2025 12:26 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Yirmibeşoğlu: “Almancı Algılarını Kırmalıyız”

Almanya’da faaliyet gösteren Karabük Yenice ve Çevresi Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Başkanı Yalçın Yirmibeşoğlu, Yenice Ihlamur Teras’ta düzenledikleri iftar programında Almanya'daki çalışmalarına dair bilgiler verdi.

Derneklerinin Almanya’nın Gladbeck kentinde kurulduğunu ve 600 üyeye sahip olduğunu belirten Yirmibeşoğlu, mülkiyeti kendilerine ait olan dernek binasında başkanlık yaptığını ifade etti.

Yirmibeşoğlu, yıl boyunca düzenledikleri etkinlikler hakkında da konuşarak, özellikle Ramazan ve Kurban Bayramı etkinliklerinin geleneksel hale geldiğini vurguladı. Dernek olarak şehit aileleri ve gazilerle iftar programları düzenlediklerini aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine yardımcı olduklarını belirtti. Gelecek dönemde Almanya'daki Karabüklü ve Yeniceli hemşehrilerinin kültürel ve sosyal dayanışmalarını sürdüreceklerini de ifade etti. Almanya’da 16 Mart Pazar günü 300 kişilik bir iftar programı düzenleyeceklerini böylece gurbetçi vatandaşlarla bir araya gelerek, birlik beraberliğe katkı sağlayabileceklerini bildirdi.

"Genç Nesilleri Kültürel Mirasla Buluşturuyoruz"

Genç nesillerin kültürel mirası ve milli bilgilerini yaşatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. Yirmibeşoğlu: “Derneğin özellikle son üç yıldır geleneksel hale getirdiği dini bayram etkinlikleri devam ediyor. Ayrıca derneğimizin gençlik kolları kuruldu. Bu sayede eğitime katkıda bulunarak çeşitli okul destekleri sağlanıyor.” diyerek ekonomik ve sosyal işbirliklerine de değinen Yirmibeşoğlu, Almanya’daki ve Türkiye’deki iş adamlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını, kültürel ve ticari anlamda işbirlikleri hedeflediklerini söyledi. 

Başkan Yirmibeşoğlu :"Almanya'daki Yabancı ve Almancı Algılarını Kırmalıyız" Almanya'da karşılaştıkları "yabancı" ve "Almancı" algılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Yirmibeşoğlu, yurt dışında yaşayan Türklerin, kültürel bağlarını sürdürdüğünü, bu nedenle yabancı, Almancı algısını yıkmak gerektiğini özellikle vurguladı. Ayrıca, seçimlerden sonra yönetimin değişmesiyle Türkiye'ye dönüş yapmak isteyen gurbetçilerin artacağını, ancak önceliklerinin Suriye’den ve Irak’tan olacaklarını ifade etti. Düzenlenen iftar programına katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
ugur ucar bizim icin kazanarak devam etmek onemli dgkmagwE
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Uğur Uçar: “Bizim için kazanarak devam etmek önemli”

Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, Hatayspor maçının ardından, "İkinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli" dedi.
Trendyol 1. Lig’in 29. haftasında Çorum FK, evinde konuk ettiği Hatayspor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Uğur Uçar, "Boşa geçen 45 dakika, çok kötü bir ilk yarı, benim kabul etmeyeceğim bir oyun sahada vardı. Ama ikinci yarıdaki oyuncu değişiklikleriyle beraber takım reaksiyon gösterdi ve 3 puana uzandı. Bizim için kazanarak devam etmek önemli. Önümüzdeki Bolu maçına bakacağız" diye konuştu.
Takım kadrosu ile ilgili de değerlendirme yapan Uğur Uçar, "Geçen haftaya göre değişiklikler yaptık. Ama istediğimiz performansı alamadık. Bu inişler, çıkışlar olabilir. Ama oynayan, oynamayan herkes birlikte hareket etmek zorunda. Çünkü hedefimiz aynı, bu hedef doğrultusunda aile ortamını sağlamak için herkesin birbirine destek olması gerekiyor. Oynamayan oyuncular için bir uygunsuzluk yok. Onlarla da konuşuyoruz. Şans vermek isterim ama oyuncu değişikliklerini maçın gidişatına göre yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin